Sakarya Türkiye'nin Mozaiğidir

Geleceğe güvenle bakan bir Sakarya
Törenin açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, şehri geleceğe taşıyan yeni hizmetleri hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. “Mutlu ve güler yüzlü insanların yaşadığı bir Sakarya” hedefiyle çalışmalarını hız kesmeden devam ettirdiklerini kaydeden Toçoğlu, “Vatandaşlarımızın şehrimizde yaşanan bu değişim ve dönüşüme şahitlik etmeleri bizlere güç katmaktadır. Bugün artık, temel sorunlarını çözmüş, değişim sürecine adapte olmuş, çağdaş belediyecilik hizmetlerini eksiksiz yürüterek geleceğe güvenle bakan bir Sakarya var. Bugün artık kendinden emin bir şekilde neler yaptığını ve yapması gerektiğini iyi bilen, ortaya bir iddia koyan ve temsil ettiği toplumun değerlerine bağlı kalarak, milletin menfaatini her şeyin üzerinde gören bir Sakarya var” dedi.

 

Yenikent’in cazibesi her geçen gün artıyor
Başkan Toçoğlu, “Korucuk Park, Korucuk Duble Yolu ve Rekreasyon Projesi 3. etap çalışmalarını hizmete açılmasıyla birlikte Yenikent’in cazibesi artık daha da artıyor. Yenikent’e verdiğimiz bir takım sözleri yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yatırımlarımızla bu yerleşim bölgesinin ‘Hayalet Kent’ olarak adlandırılmasına müsaade etmedik ve sosyal hayatı canlandıracak projeler hayata geçirdik. Düne kadar pansiyon olarak adlandırılan Yenikent, 3,5 yılda yaptığımız 35 milyonluk yatırımla, cazibe merkezi haline geldi. Şehrimizin her yerinde hizmet bayrağını gün geçtikçe daha yukarıya taşıyoruz. Korucuk Park, Korucuk Duble Yolu ve Rekreasyon projesi 3. Etap Çalışmaları’nın hizmete açılmasıyla birlikte Yenikent’in cazibesi artık daha da artıyor” diye konuştu.

 

Sakarya’ya değer katan hizmetler
Başkan Zeki Toçoğlu’nun ardından milletvekilleri adına konuşan AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, “Sakarya’da hayırlı hizmetler devam ediyor. Biz keyfi olarak ‘Zeki Başkan bu şehrin hem ağabeyi hem yatırımcısıdır hem de organizatörüdür’ demedik. Kendisinden Allah razı olsun. İnşallah şehrimize değer katan hayırlı hizmetler bundan sonra da devam eder” şeklinde konuştu.

 

Daha yaşanabilir bir kent
Sakarya Valisi Mustafa Büyük ise, “Eskiden, gerçekleştirilmesi uzun yıllar süren hizmetleri artık temel atmasız, doğrudan hizmete açma şeklinde gerçekleştiriyoruz. Bundan dolayı çok mutluyuz. Tüm kuruluşlarımız, şehrimizi kalkındırma adına uyum içerisinde çalışıyor. Sakarya, geçmişle kıyaslanmayacak şekilde çok daha güzel bir konuma gidiyor. Daha yaşanabilir bir kent görünümüne kavuşuyor” diye konuştu.

 

Ciddi bir sıkıntıdan geçtik
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar deprem riskine dikkat çekerek başladığı konuşmasında, “Sakarya’mız tabiatıyla ne kadar muhteşem. Evet, ama herkesin bildiği gibi bir riski de var. Çok ciddi bir sıkıntıdan geçtik. Ama geleceğimizi inşa etmek bakımından bu, ciddi bir uyarıdır. Ülkemizin röntgenini çekmek bakımından da ciddi bir ikazdır. Yenikent Bölgesi’ne aşinalığım var. İlk toplu konut uygulamasını TOKİ Başkanı iken burada yaptık” dedi.

Başkan Zeki Toçoğlu bir gönül adamı
Yapılan çalışmalarla Sakarya’nın gün geçtikçe daha da güzelleştiğinin altını çizen Erdoğan Bayraktar, “Sakarya çok daha güzelleşecek, Yenikent ile şehir merkezi bütünleşiyor. Büyükşehir Belediye Başkanımızın da yatırımlarıyla Yenikent artık çok daha güzel bir görünüme kavuşuyor. Yenikent, 24 saat canlı bir bölge haline getirmek için Valimizle, Milletvekillerimizle, Büyükşehir Belediye Başkanımızla, ilçe belediye başkanlarımızla şehrimizi geliştirmek istiyoruz. Valimiz çok önemli bir bürokrat. Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu ise bir gönül adamı. Sakarya için samimi şekilde büyük bir gayretle çalışıyor. Ben dikkat ediyorum her zaman “Benim hemşerilerim incinmesin. Onların mutluluğu ve huzuru benim için çok önemli” diyor ve bu düşüncesiyle Sakarya için çalışmalarını sürdürüyor” diye konuştu.

 

Sakarya’da ahenk, çalışkanlık, gayret var
Bakan Bayraktar konuşmasının son bölümünde ise şunları kaydetti; “Sakarya’mızın nüfusu 1 milyona yaklaşıyor. Dünya ölçeğinde de ekonomisiyle, sanayisiyle, kültürel yapısıyla tam bir Büyükşehir haline geliyor. Bunu daha da canlandırmak için çalışmalarımızı sürdürmeliyiz. Çevremizdeki illerle ilişkilerimizi daha da artırarak büyük sanayi kuruluşlarının ilimize gelmesini teşvik ederek hep birlikte Sakarya için çalışmamız lazım. Sakarya Türkiye’nin mozaiğidir. Sadece Türkiye’nin değil, İslam ve Türklük dünyasının bir mozaiğidir. Her kültürü bünyesinde barındıran, kardeşçe yaşayan ve değişen gelişen Türkiye şartlarına uyum sağlamak için gayret gösteren Sakarya için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak biz de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çok güzel bir ahenk var Sakarya’da. Çalışkanlık var, gayret var. Sakarya bu zenginliği bilerek, farkında olarak çalışıyor. Biz de bakanlık olarak destek veriyoruz, vereceğiz”.

 

Bakan Bayraktar Korucuk ve Yenikent Park’ta
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın konuşmasının ardından protokol hep birlikte, Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği, Korucuk Park, Korucuk Duble Yolu ve Çark Deresi Rekreasyon Projesi 3. etap çalışmalarının açılış kurdelesini kesti. Bakan Bayraktar daha sonra Korucuk Park’ı gezerek vatandaşlarla sohbet etti. Bakan Bayraktar ve protokol, Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve Yenikent’in sosyal hayatını canlandıran Yenikent Park’ı da gezerek burada yemek yedi. Bakan Bayraktar, AK Parti Adapazarı İlçe Teşkilatı’nın Orhangazi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdiği Danışma Meclisi Toplantısı’na katılmak üzere Yenikent Bölgesi’nden ayrıldı.