‘Termal Turizmin Sağlıktaki Yeri’ konulu konferansta konuşan Tıbbi Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Altındiş, “İlimizde önemli miktarda yer altı sıcak su kaynağı bulunmaktadır. Sağlık turizmi ile ilgili sıcak su kaynaklarının birisi olan Kuzuluk Kaplıcaları bölgemizde şifa itibariyle en kıymetli sulardan birine sahiptir” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından ‘Termal Turizmin Sağlıktaki Yeri’ konulu konferans gerçekleştirildi. AKM’de düzenlenen programa Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Ana Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Altındiş konuşmacı olarak katıldı. Termal turizmi açısından Sakarya’nın önemli zenginlikleri olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Altındiş, bu imkânların sağlıktaki yerine ilişkin bilgiler paylaştı.

Türkiye Dünyada 4. Sırada
Prof. Dr. Altındiş konuşmasında, “Türkiye, önemli bir jeotermal kuşak üzerinde bulunmaktadır. Zengin jeotermal kaynaklara ve kaplıcalara sahiptir. Ülkemizde 300'e yakın jeotermal saha ve binin üzerinde doğal çıkışlı değişik sıcaklık ve debide kaynak bulunmaktadır. Bu anlamda ülkemiz dünyada Almanya ile birlikte 4. ülke ve değişik şifalı jeotermal sular ve kaplıcalar bakımından da Avrupa'nın önde gelen ülkesidir. Bu kaynaklar, bölgelerarası gelişim, istihdam, yılın her mevsimi aktif olabilmesi, karlılık, katma değer ile ülke ekonomisine önemli katkı sağlanmaktadır. Son on beş yılda termal turizm ve kaplıca yatırımında önemli bir gelişme olmuştur” ifadeler kullandı.

Termal Turizm Merkezi
İlimizdeki termal turizm imkanlarına değinen Prof. Dr. Altındiş, “Sağlık turizminin en önemli kollarından biri olan termal turizmin, ülkemizde tedavi ve rehabilitasyon amacıyla kullanımı hızla yaygınlaşmaktadır. İlimizde önemli miktarda yer altı sıcak su kaynağı bulunmaktadır. Akyazı Kuzuluk, Taraklı ve Geyve'dir bunların en önemlileridir. Sağlık Turizmi ile ilgili sıcak su kaynaklarının birisi olan Kuzuluk Kaplıcaları bölgemizde şifa itibariyle en kıymetli sulardan birine sahiptir. Öte yandan Taraklı'da büyük ölçekli 2 adet termal turizm yatırımı devam etmektedir. Sakarya yeni yüzü ile ilerde termal turizm yatırımları ile de anılır hale gelmelidir” dedi.