Sakarya Engelleri Bir Bir Aşacak

‘Sakarya Engelleri Bir Bir Aşacak'

Engellilerin sorunları herkesi ilgilendirir
Bütün engelliler adına konuşan Yusuf Kambur ise, özürlülerin sorunlarıyla her kesimin ilgilenmesi gerektiğini söyledi. Kambur, “Özürlülerin sorunları sadece kendilerinin sorunları değildir. Ailelerinin, yakınlarının, yöneticilerinin ve dolayısıyla bütün herkesi ilgilendiren sorunlardır. Özürlülerin sosyal hayata daha fazla katılabilmeleri için herkes bir şeyler yapmalıdır. Şunu da söylemek istiyorum ki Sakarya Büyükşehir Belediyesi çok güzel çalışmalar yapıyor. Engellilerin evlerinden alınıp istedikleri yerlere götürülmesi, onlar için kurslar tertip edilmesi, kaldırımların sinyalizasyon sistemlerinin engellilere yönelik düzenlenmesi çok güzel hizmetler. Bu hizmetlerden dolayı değerli başkanımıza ve belediye yöneticilerine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Her alanda çalışıyoruz
Programda son konuşmayı Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu yaptı. Başkan Toçoğlu, engelli vatandaşlara yönelik önemli mesajlar verdi. ‘Bizden beklenen acımak değildir’ diyen Başkan Toçoğlu, şunları söyledi: “Siz engelli vatandaşlarımızın bizden beklentileri, acınmak değildir. Bunun farkındayız.Bize düşen görev, önünüzdeki engelleri kaldırarak daha mutlu ve kaliteli bir yaşam sağlamaktır.  Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak, belediyecilik hedefimiz, şehrimizin üst yapısı ile ilgili çalışmaların yanında sosyal ve kültürel alanda da hamleler yaparak her kesimden insanımızın mutlu olacağı modern bir kent meydana getirmektir. Hedefimiz, Sakarya’yı daha modern, daha estetik bir kent haline getirmektir.”

Engeller ortadan kalkıyor
“Büyükşehir Belediyesi olarak, “Sosyal Belediyecilik” anlayışı içinde yaptığımız ve geliştirmeyi hedeflediğimiz; Ulaşılabilir kent, özürlü dostu binalar ile özürlülerimizin yararlandığı ücretsiz ulaşım, su bedeli indirimi, sağlık hizmetleri, özürlü araçları dağıtımı ve Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nün vermiş olduğu hizmetler etkin ve sürekli biçimde devam etmektedir. Sakarya’da hangi yaşta olursa olsun; spastik ve tekerlekli sandalyeye bağlı olarak yaşamının sürdüren kardeşlerimizin; hastanelere, bankalara, kendi imkânları ile gidemedikleri sosyal ve kültürel aktivite mekânlarına olan ulaşım ihtiyaçlarını karşılamaktayız. Engelli taşıma hizmetiyle engelli vatandaşlarımızın sosyal hayata katılımını sağlayarak, engelli yakınlarının çalışma hayatını kolaylaştırmaktayız.”

Daha modern bir Sakarya için çalışıyoruz
“Engelli kardeşlerimizin kendi kendilerine yetmeleri bilgi ve kültür düzeylerini yükseltmeleri, bir meslek sahibi olup bu meslekte iş edinmeleri ve diğer insanlarla sağlıklı ilişkiler kurup toplumun her alanına katılabilmeleri için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Bu çerçevede, engelli vatandaşlarımızın daha kolay ve daha rahat hizmet alabilmeleri adına, 100’e yakın kamu kuruluşunu ziyaret ettik. Özürlü vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştıracak bir takım mimari düzenlemelerin yapılması adına, bilgilendirmelerde bulunduk. Bugün burada, Özürlü Dostu Kamu Kurumu olarak ilan edeceğimiz, 21 kamu kuruluşuna teşekkür belgesi vereceğiz. Sakarya’ya katkıları için, ben buradan kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum. Aynı zamanda, şehrimizi yeniden elden geçireceğimizi söylemiştik. Bu çerçevede, caddelerimizi, kavşaklarımızı ve kaldırımlarımız gözden geçiriyoruz. Şehrimizin güzelleşmesi ve modern bir görünüme kavuşması adına, asfalt çalışmalarımıza da devam edeceğiz.”