Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Sağlıklı Hayat’ konferansında konuşan Prof. Dr. Saraçoğlu, “Genetiği değiştirilmiş hibrit tohumların tüketilmesi hastalıklara kapı açan en önemli sebeplerdendir. Bu tohumlar piyasada kolay bulunabilir hale geldiğinden bu yana, tüp bebek merkezlerinin sayısı arttı. Çocuklarda yapı bozuklukları boy göstermeye başladı. Genetiği ile oynanmış bu tohumları tüketmeyelim” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı ‘Herkes İçin Sağlık Projesi’ kapsamında düzenlenen ‘Sağlıklı Hayat’ konulu konferans AKM’de gerçekleştirildi. Türkiye’nin sevilen ismi Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı programda, hazır gıdaların insan sağlığına zararları ve doğal tedavi yöntemleri ele alındı. Konferansta bilim ve teknolojide yaşanan gelişmelerin hastalıkları tetiklediğine dikkat çeken Saraçoğlu, insanlığın doğal besinlere muhtaç hale geleceğinin altını çizdi.

Bitkilerin genetiği değiştiriliyor
Saraçoğlu, “Genç yaşta çocuklarımızın hasta olmasının sebebi nedir? Genetiği değiştirilmiş hibrit tohumların tüketilmesi hastalıklara kapı açan en önemli sebeplerdendir. Eskiden bu tarzda tohumlar yoktu. İnsanlar doğal besinlere kolaylıkla ulaşabiliyordu. Bu tohumlar piyasada kolay bulunabilir hale geldiğinden bu yana, tüp bebek merkezlerinin sayısı arttı. Çocuklarda yapı bozuklukları boy göstermeye başladı. Genetiği ile oynanmış bu tohumları tüketmeyelim” diye konuştu.

Sağlıklı beslenmiyoruz
Konuşmasının devamında sağlıklı yaşam için yapılması gerekenleri katılımcılar ile paylaşan Prof. Dr. Saraçoğlu, “Metropol şehirlerde milyon dolarlara satılan evler gün gelecek tercih edilmeyecek. Buna yıllar sonra şahit olacağız. Anadolu’ya sahip çıkmak zorundayız. Bitkilerin genetiği ile oynanıyor. Bu bitkilerin sağlıklı olduğu da iddia ediliyor. Sadece insanlar değil, hayvanların da dengeleri ile oynanıyor. Dengesi bozulmuş hayvanların süt ve yumurtasından yararlanıyoruz. Bu şekilde sağlıklı beslendiğimizi düşünüyoruz. Ancak toplum olarak büyük bir yanılgı içerisindeyiz” dedi.