İlçelerdeki asfalt çalışmalarını aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Pamukova’da 14 kilometrelik arterdeki çalışmalarını tamamladı. SASKİ eliyle altyapı ve içmesuyunda proje çalışmalarının sonlandığı güzergâhlar için gelinen noktada 24 bin ton asfalt kullanıldı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Pamukova’da başlatılan asfalt çalışmaları aralıksız devam ediyor. Kısa süre önce ilçeyi ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Pamukova’da 110 bin tonluk asfalt atağı başlattıklarını hatırlatmış, devam eden projeleri yerinde incelemişti. Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada ise, ilçenin toplam uzunluğu 50 kilometre olan ana cadde ve sokaklarının baştan aşağı sıcak asfalt ile buluşturulacağı ilan edilmişti.

Altyapıdan Sonra Sıra Asfaltta
İlçede asfaltsız yol bırakmamak adına başlatılan çalışmaları değerlendiren Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanı Haydar Akbulut, “Şehrimizin güneyinde bulunan Pamukova’da Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’ne bağlı ekipler önemli projeleri noktaladılar. SASKİ tarafından daha önce başlatılan 47 kilometrelik kanalizasyon hattı ve 10 kilometrelik yağmur suyu hattının inşası tamamlandı. Şuan yaklaşık 7,5 milyonluk yatırımla 80 kilometre içmesuyu hattı ilçede inşa ediliyor. Biz de SASKİ’nin çalışmaları tamamladığı bölgelerde asfalt işlemlerimizi gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

110 Bin Ton Asfalt
Akbulut, “Pamukova’ya 110 bin tonluk asfalt atağı başlattık. Şuanda 24 bin ton asfaltın ana caddelere serim işlemi tamamlandı. Toplam uzunluğu 14 kilometre olan bu arterlerde çalışmalarımız noktalandı. İnşallah Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı olarak ilçemizde 50 kilometre olan ana cadde ve sokakları baştan aşağı sıcak asfaltla buluşturacağız. Pamukova’ya yepyeni bir yüz kazandıracağız. Çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. SASKİ çalışmalarını sonlandırdıkça bizde derhal asfalt etabına geçiyoruz. Yenileme projemiz şimdiden inşallah Pamukova için hayırlı olur” şeklinde konuştu.