Büyükşehir Belediyesi Yaşlı Destek Projesi Kent Park içindeki yeni binasında hizmet sunmaya başladı. Davut Yüce, “Proje ile yaşlı vatandaşlarımızın yaşadığı sorunları en aza indirmeyi, bu sorunlara kendilerinin de fikirlerini alarak daha çözümcü öneriler getirmeyi, ev yaşamlarını kolaylaştırmak ile birlikte sosyal yaşamlarını da renklendirmeyi, günlerini daha kaliteli geçirmelerini sağlamayı hedeflemekteyiz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Yaşlı Destek ve Koordinasyon Merkezi (YADEM) tarafından yürütülen Yaşlı Destek Projesi (YADES) hizmetlerini halka ulaştırmaya başladı. Kent Park içindeki yeni binasında hizmete açılan YADES kapsamında Adapazarı, Erenler, Serdivan ve Arifiye ilçelerinde ikamet eden 65 yaş ve üzeri; biyopsikososyal desteğe ihtiyaç duyan vatandaşlara hizmet sunulacak.

Ataerkil aile yapısından modern aileye geçiş
Yaşlı Destek ve Koordinasyon Merkezi’ne neden ihtiyaç duyulduğuna değinen Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, “Türkiye’de kentleşme ve sanayileşme özellikle büyük kentlerde, aile yapılarında önemli değişikliklere neden olmuştur. Ataerkil aile yapısından çekirdek (modern) aile yapısına çok hızlı bir geçişin sürdüğü ülkemizde, bu değişimden en çok etkilenen yaşlılardır. Ailesi tarafından yük olarak görülen yaşlılar, günümüzde kentlerde yeni yaşam koşullarında yeni aile modeline ve kent yaşamına uyum sağlayamamakta, bu yapı içinde ne yazık ki mutsuz olmaktadır” diye konuştu.

İnsanlarımıza hizmet vermek ulvi bir görev
Yaşlı Destek ve Koordinasyon Merkezi’nin işleyişi hakkında açıklamalarda bulunan Davut Yüce, “Biz de bu mutsuzluğu ve kenara itilmişlik duygusunu yok edebilmek amacıyla yaşlılarımıza hizmet sunmayı ulvi bir görev olarak görüyoruz ve bunu onlara borcumuz biliyoruz. YADES Projesi de bu borcumuzu ifa etmek için hayata geçirdiğimiz bir projedir. Bu proje ile vatandaşlarımıza verilecek olan hizmetler içinde; evde temizlik hizmeti, kişisel bakım hizmeti, psikolojik destek hizmeti, spor ve fizyoterapi aktiviteleri, hobi kursları ve kültürel faaliyet programları yer alıyor” ifadelerini kullandı.

Sosyal ve fiziksel yaşam kalitelerinin arttırılması
YADEM’in sosyal ve kültürel faaliyetlerine değinen Yüce “Hizmet alacak vatandaşlarımızın ev temizliği ve kişisel bakım hizmetleri görevli personeller tarafından vatandaşlarımızın yaşam alanları ziyaret edilerek yapılacak olup, psikolojik destek hizmetleri de gerekli görüldüğü durumlarda yaşam alanında verilecek. Sosyal ve fiziksel yaşam kalitelerinin arttırılması amaçlanarak kendilerine hobi kursları, spor ve fizyoterapi aktiviteleri ve çeşitli zamanlarda düzenlenecek olan kültürel faaliyet hizmetleri vatandaşlarımıza sunulacaktır” diye belirtti. 

Projeyle sorunları en aza indirme
“Bu proje ile yaşlı vatandaşlarımızın yaşadığı sorunları en aza indirmeyi, bu sorunlara kendilerinin de fikirlerini alarak daha çözümcü öneriler getirmeyi, ev yaşamlarını kolaylaştırmak ile birlikte sosyal yaşamlarını da renklendirmeyi, günlerini daha kaliteli geçirmelerini sağlamayı hedeflemekteyiz” diye belirten Davut Yüce, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun “Öpülesi eller, başımızın tacı” sözünden hareketle böyle bir proje hazırladıklarını belirterek, yaşlılarımızın yaşam kalitelerini arttırmak için ne gerekiyorsa yapacaklarını da sözlerine ekledi.