Önemli Olan Kalplerin Engelli Olmaması

Önemli Olan Kalplerin Engelli OlmamasıÖnemli Olan Kalplerin Engelli Olma

Engelli kardeşlerimizi önemsiyoruz
Şenliğin açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nün çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Yüce, “Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü olarak engelli kardeşlerimizi çok önemsiyoruz. Engelli kardeşlerimize çeşitli branşlarda kurslar veriyor, kendilerine ve ailelerine eğitim seminerleri düzenliyoruz. Engelli kardeşlerimizi sosyal hayatın içerisine katmak onları mutlu etmek ve huzurlu kılmak için birbirinden önemli ve değerli çalışmaları hayata geçiriyor, sıkıntılarına çözüm bulmak için yoğun çaba sarf ediyoruz” şeklinde konuştu.

Engelli olmak insanın kendi tercihi değildir
Engelli insan olmanın kaderin bir tecellisi olduğunu ve insanın kendi tercihi olmadığına dikkat çekerek konuşmasına başlayan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Biliyoruz ki engelli insan olmak insanın kendi tercihi değildir. Bu bir şekilde kaderin tecellisidir. Ancak sizin bu kaderi yaşıyor olmanız sizlerin birçok şeyden mahrum kalacakları anlamına asla gelmemektedir. Bu nedenle sizlerin her hizmetten eşit şekilde yararlanmanız gayreti içinde olduğumuzu açık bir şekilde söylemek isterim. Biz, Büyükşehir Belediyesi olarak sizin hizmetlerimizden yararlanmanız konusunda asla engel teşkil etmeyiz. Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak “Sosyal Belediyecilik” anlayışı içinde yaptığımız ve geliştirmeyi hedeflediğimiz, ulaşılabilir kent, engelli dostu binalar ile engellilerimizin yararlandığı ücretsiz ulaşım, su bedeli indirimi, sağlık hizmetleri, özürlü araçları dağıtımı ve Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nün vermiş olduğu hizmetler etkin ve sürekli biçimde devam etmektedir” dedi.

Projelerimizde engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını dikkate alıyoruz
Büyükşehir Belediyesi’nin engelli vatandaşlara olan hizmetlerini anlatarak konuşmasını sürdüren Başkan Zeki Toçoğlu, “Sakarya ‘da yaşayan hangi yaşta olursa olsun; spastik ve tekerlekli sandalyeye bağlı olarak yaşamının sürdüren yani refakatçiye ihtiyaç duyan engellilerin, hastanelere, bankalara, kendi imkânları ile gidemedikleri sosyal ve kültürel aktivite mekânlarına olan ulaşım ihtiyaçlarını karşılamaktayız. Engelli taşıma hizmetiyle engelli vatandaşlarımızın sosyal hayata katılımını sağlayarak, engelli yakınlarının çalışma hayatını kolaylaştırmaktayız. Sizlerin kentte rahat erişimi sağlamak üzere üst yapıyı en uygun hale getirecek çalışmalar yaparak özürlü dostu bina projeleriyle öncü çalışmalar yaptık. Serdivan bağlantı yolu, Kent Meydanı, Atatürk Bulvarı, Ankara Caddesi, TEK-Yeni Camii istikameti, Palmiye caddesi, Bosna caddesi ve daha birçok yerde, şehrin ana arterlerinde 600 kadar kaldırımı sizlerin ulaşılabilirliği için düzenledik. Ayrıca yeni aldığımız 20 adet otobüsün engelli vatandaşlarımız tarafından da rahat bir şekilde kullanabilmesi için rampalı olmasını tercih ettik. Yeni alacağımız 20 otobüsünde engellilerin kullanımına uygun olmasına azami dikkat gösterdik. Yaptığımız tüm projelerde sizlerin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak hareket etmekteyiz” diye konuştu.

Bize düşen engelleri kaldırmaktır
Konuşmasının son bölümünde önemli ve güzel mesajlar veren Başkan Toçoğlu, engelli vatandaşların her zaman yanlarında olduklarının ve desteklerini hiçbir zaman kesmeyeceklerinin altını çizdi. Toçoğlu, “Sizlerin bizlerden beklentilerinizi iyi biliyoruz. Bizlere düşen, Sizlerin önündeki engelleri kaldırmaktır. Engelli kardeşlerimiz ve yakınları, kendilerine değer verildiğini, her zaman yanlarında olduğumuzu bilsinler. Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak daima yanınızda olacağız. Dün nasıl hayata geçirdiğimiz projelerde sizi düşünerek hareket ettiysek, bundan sonra da atacağımız her adımda sizin ihtiyaçlarınızı da göz önünde bulundurmaya devam edeceğiz. Engelliler şube müdürlüğü olarak sizlerin daha huzurlu bir şekilde yaşamınızı sürdürmeniz adına yeni projeler geliştireceğiz. Biz şunu çok iyi biliyoruz; önemli olan yüreklerin engelli olmaması, önemli olan kalplerin, gönlümüzün engelli olmamasıdır. Bu duygu ve düşüncelerle sözlerime son verirken, her birinizin şahsında tüm Sakaryalı engelli hemşerilerimi saygıyla selamlıyor; daha sağlıklı ve mutlu bir gelecek diliyorum” ifadelerini kullandı.