Büyükşehir Belediyesi Aile Danışma Birimi, okula yeni başlayan çocukların ebeveynlerini bilgilendirmek için ‘Okula Uyum Süreci’ başlıklı seminer düzenleyecek. Murat Kıroğlu, “Anaokuluna ve ilkokula yeni başlayan çocuklarda görülen okula uyum sorununun nasıl aşılacağı konusunda ailelere önemli bilgiler vereceğiz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü Aile Danışma Birimi okula yeni başlayan çocukların ebeveynlerinin okul heyecanını paylaşmak, kaygılarını gidermek ve yol gösterebilmek amacıyla ‘Okula Uyum Süreci’ konulu seminer düzenleyecek. Adapazarı, Geyve ve Akyazı Sosyal Gelişim Merkezlerinde düzenlenecek olan seminer dizisine SGM Aile Danışmanı Semiha Özgür Sezer konuşmacı olarak katılacak. Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürü Murat Kıroğlu gerçekleştirilecek olan programla ilgili yaptığı açıklamada, ‘Okula Uyum Süreci’ konulu seminere tüm velileri davet ettiğini belirtti.

Okula uyum problemlerini çözmek için
‘Okula Uyum Süreci’ başlıklı seminer hakkında açıklamalarda bulunan Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürü Murat Kıroğlu, “Okula ilk adımını atan çocukların uyum problemlerini çözüme kavuşturmak için düzenlenen ‘Okula Uyum Süreci’ konulu seminer dizisi, ilk olarak 15 Eylül Cuma günü 11.00 ve 16.00 saatlerinde iki seans halinde Adapazarı Sosyal Gelişim Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenecek. ‘Okula Uyum Süreci’ semineri 22 Eylül Cuma günü ise saat 13.00’da Akyazı Sosyal Gelişim Merkezi’nde ardından saat 16. 00’da Geyve Sosyal Gelişim Merkezi’nde gerçekleşecek” diye konuştu.

Tüm veliler davetli
Açıklamalarına devam eden Kıroğlu, “Çocuğun okula uyum sürecinde ebeveyn rolünün etkisi ve desteği çok önemlidir. Çocuğun okula başladığı ilk günden itibaren anne-babaya yeni görevler düşer. Bizde Sosyal Gelişim Merkezleri’nde düzenleyeceğimiz bu seminer ile anaokuluna ve ilkokula yeni başlayan çocuklarda görülen okula uyum sorununun nasıl aşılacağı konusunda ailelere önemli bilgiler vereceğiz. Amacımız ebeveynlerinin doğru yaklaşımlarıyla çocuklarımızın okula uyum sürecini daha sağlıklı atlatması. Okula yeni başlayacak olan tüm minik yavrularımıza başarılar diliyor ve ‘Okula Uyum Süreci’ konulu seminerimize tüm velileri davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.