Büyükşehir SGM, TEOG sınavına girecek öğrenciler için motivasyon etkinliği düzenledi. Yaşayarak Öğrenme Macera Parkı’nda bir araya gelen öğrenciler keyifli bir günü geride bıraktı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi TEOG Sınavı’na girecek öğrenciler için ‘Motivasyon’ etkinliği düzenledi. Etkinlikte öğrencilere, merkezde görevli eğitmenler tarafından sınav kaygısı ve sınav anında yaşanabilecek stres faktörlerini azaltmaya yönelik çeşitli bilgilendirmeler yapıldı.

Başarılar diyoruz
Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürü Murat Kıroğlu, “TEOG sınavına hazırlanan çocuklarımızın stres ve kaygılarını azaltmakta bir nebzede olsa payımız olsun istedik. Ne yazık ki büyüme çağında olan çocuklarımızın sınav temposu ve koşuşturmalarında kendilik duyguları azalmakta ve kaygı düzeyleri artış göstermekte. Çocuklarımızla yaptığımız bu çalışmalarla farkındalık düzeylerini arttırıp, kontrolü kendi ellerine almalarını sağlamayı hedefliyoruz. Sınava girecek öğrencilerimizi uzman hocalarımız doğru nefes alma teknikleri ve sınav kaygısı ile baş etme yöntemleri hakkında detaylıca bilgilendirdi. Şimdiden TEOG sınavına girecek tüm öğrencilerimize başarılar diyoruz” ifadelerini kullandı.