Mucize Diyetlerdeki Büyük TehlikeMucize Diyetlerdeki Büyük TehlikeMucizeMucize Diyetlerdeki Büyük Tehlike

Romatizmanın düşmanı doğru beslenmedir
Romatizmal hastalıklarda doğru beslenmenin önemine dikkat çeken Prof. Tekeoğlu, “Kadınlar romatizmal hastalıklardan daha sık etkilenmektedir. Yaş ilerledikçe romatizma sıklığı artar. Bazı romatizmal hastalıklar ise erkeklerde ya da gençlerde daha sık görülür. Romatizmal hastalıklar çocukluk çağında da görülebilmektedir. Doğru bir beslenme biçimi romatizmalı hastaların birçoğunda belirtilerin iyileşmesine yardım edecektir. Fazla kilolu hastalar beslenme biçimlerini değiştirerek kilo vermelidir. Fazla kilolar, zaten hasarlı olan ağırlık taşıyan eklemlere yani sırt, kalça, diz, bilek, dirseğe ekstra yük bindirir. Eklemlerin işleyiş biçimi nedeniyle, kilonun eklemler üzerine etkisi üç dört kat fazla olmaktadır. En küçük bir kilo kaybı bile eklemler üzerinde büyük fark yaratabilir. Ancak doğru biçimde kilo vermek çok önemli bir konudur. Mucize diyetler adı verilen yöntemler son derece sağlıksızdır. Kilo vermenin tek yolu beslenme biçiminin değiştirilmesidir” şeklinde konuştu.


Romatizmada egzersizin faydaları
Romatizmada egzersizin faydalarından da bahseden Prof. Dr. İbrahim Tekeoğlu, “Egzersiz yapmak eklemlerin esnekliğini korumasını sağlar. Eklemlerin çevresindeki kasları güçlendirir. Kemik ve kıkırdağın daha fazla zarar görmesini önler.  Günlük aktivitelerin daha kolay gerçekleştirilmesine yardım eder. Genel sağlığı iyileştirir, daha fazla enerji verir, iyi bir uyku sağlanmasına yardım eder. Kilonun kontrol altında tutulmasını sağlar. Kalbi güçlendirir. Depresyonu azaltır. Kendine güven ve kendini iyi hissetme duygularını güçlendirir” dedi. 

Romatizma ile mücadele
Prof. Dr. İbrahim Tekeoğlu konferansında romatizma ile mücadelede dikkat edilmesi gerekenlere dikkat çekti ve diyet yaparken dikkat edilmesi gerekenleri anlattı. Prof. Tekeoğlu, “Ailede romatizma var mı? Fazla kilo var mı? Beslenmeye balık,  zeytinyağı, yumurta ekleyin, yağda kızartma ve şekerli gıdalardan uzaklaşın. Günde 2 litre su için. Dişlerinizi kontrol ettirin, diş çürüğü ve diş kaybını önleyin. De-vitamini takviyesi alın, kemikleri güçlendirin. Hastalık aktifken fazla hareket etmeyin. Soğuk ve nemli ortamlardan kaçının. Sigara kullanmayın. Stresten uzak durun. Fizik tedaviye önem verin. Ağrıları giderir, eklem hareket açıklığı ve kas gücünü artırır.


Diyette püf noktaları
Canınız bir şey çektiğinde yiyin ama miktarı az olsun. Sabahleyin kahvaltıyı ihmal etmeyin. Su sürekli “aklınızda olsun. Bol bol su için. Yürüyüşün çok önemli olduğunu unutmayın. Kısa mesafelerde araca binmeyin. Çay ve kahvede şeker kullanmayın. Saat 20:00′den sonra yemek yememeye özen gösterin. Tatlı ve meyveyi yemeklerden hemen sonra almayın. Yemeğin ardından en az iki saat geçmesini bekleyin” ifadelerini kullandı.

Sağlık dolu günler
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, Prof. Dr. İbrahim Tekeoğlu’nun çok faydalı bir konferans gerçekleştirdiğini belirterek kendisine teşekkür etti. Yüce, sağlık konferanslarını düzenli olarak gerçekleştirmeye devam edeceklerinin altını çizerek, “Tüm hemşerilerimize sağlık ve huzur dolu güzel günler geçirmelerini temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.