Büyükşehir Belediyesi Kaynarca SAMEK’lerde eğitimler devam ediyor. Kaynarca SAMEK’te Giyim eğitmeni olarak görev yapan Nurcan Zeliha Açıkbaş, Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla SAMEK kurslarının hanımların vizyonunu değiştirdiğini belirtti.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Kaynarca Sanat ve Meslek Eğitim Kurslarında eğitimler devam ediyor. Giyim, Bilgisayar Kullanımı, Zeka Oyunları, Satranç, Ahşap Boyama, Kuaförlük, Çini-Seramik, Keçe, El Nakışı, İngilizce, Arapça, Perspektif, Gitar ve Bağlama gibi branşların yer aldığı merkezde eğitimler 447 öğrenciyle gerçekleştiriliyor. Devam eden eğitim çalışmalarıyla ilgili düşüncelerini paylaşan Giyim Eğitmeni Nurcan Zeliha Açıkbaş, Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla SAMEK kurslarının hanımların vizyonunu değiştirdiğini belirtti. 

Pratik eğitim
Giyim Eğitmeni Açıkbaş,“27 yıldır çeşitli kurumlarda dikiş ve nakış eğitmenliği yapıyorum. Kaynarca küçük bir ilçe olduğu için burada yaşayan evli hanımlarımızın modayı takip etmesi için pek vakitleri olmuyor. Bizlerde eğitmenler olarak kursiyerlerimizin severek geldiği bu merkezde güncel moda trendlerini araştırmaları için onlara öncülük yapıyoruz. Çeşitli dikiş ve nakış tekniklerini öğretiyoruz. Tasarım ve kalıp konusunda zamanla kazandığımız birikimleri onlara en pratik yollarla sunmaya çalışıyoruz. Amacımız Büyükşehir Belediyesi’nin SAMEK kursları aracılığıyla eğitim almakta olan hanımlarımızın vizyonunu değiştirmek ve ev hanımlarımıza yeni kazanç kapılarının açılmasına vesile olmaktır” şeklinde konuştu.

Bu iş benim hobim
Kaynarca Sanat ve Meslek Eğitim Kursları Giyim derslerine katılan Günay Özkul, “Modaya gençliğimden beri bir ilgim vardı. SAMEK Giyim kursuna başlamadan önce evde kendi çabalarımla özel günlerde çocuklarıma bir şeyler dikmeye çalışıyordum. Fakat eğitim almaya başladığımda aslında dikiş konusunda hiçbir bilgimin olmadığının farkına vardım. Yaklaşık 5 ay gibi kısa bir sürede hocamızdan kalıp çizimi, dikiş ve nakış eğitimleri alarak daha pratik çalışmayı öğrendik. Moda üretmek en büyük hayalimdi. Çünkü dikiş dikmek benim hobim. Hedefim kursu başarıyla bitirip 3 çocuğumu da kendi el emeğimle giydirmek” diye konuştu.