Büyükşehir Belediyesi, şehir genelindeki mezarlıkları, yapılacak ziyaretler için hazırlıyor. Büyükşehir ekiplerince yapılan temizlik, bakım ve onarım çalışmaları sonrasında vatandaşlar, 16 ilçe ve şehir merkezindeki mezarlıklarda, yakınlarının kabrini temiz ve güvenli bir şekilde ziyaret edebilecek.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde yürüttüğü mezarlık bakım-onarım çalışmalarını kapsamlı bir şekilde sürdürüyor. Bu kapsamda, mezarlıklarda temizlik ve bakım işlemlerine başlayan Büyükşehir ekipleri, kent genelindeki kabristanlıkları yaz ayları için hazırlıyor. 16 ilçe ve kent merkezindeki mezarlıklarda uzayan otlar biçiliyor, bozulan alanların onarımı yapılıyor.

Hummalı bir şekilde bakım yapılıyor
Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada “Yaza hazırlık için çalışmalarımıza bir süre önce başlamıştık. Bu kapsamda oluşturduğumuz temizlik ekibi 16 ilçemiz ve şehir merkezindeki mezarlıklarda ot biçme ve onarım çalışması yapıyor. Vatandaşların vefat eden yakınlarına yapacağı ziyaretlerin temiz ve güvenli bir ortamda geçmesi için çalışmalarımız sürüyor” ifadelerine yer verildi.