Meydanlara Muhteşem Açılış

Şehrimizin vitrinini yeniliyoruz
Başkan Zeki Toçoğlu, meydanların açılış töreninde hemşerileri ile birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek başladığı konuşmasında, “Mübarek Ramazan ayında şehrimize kazandırdığımız iki meydanın açılış töreninde sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk ve onur duyuyorum. 2012 yılı bizim yılımız olacak demiştik ve hamdolsun yolumuza doludizgin ve her gün şehrimize yeni bir hizmet kazandırarak devam ediyoruz. Şehrimizin vitrinini yeniliyoruz dedik ve bugün hem Orhan Camii Meydanı’nı hem de Gar Meydanı’nın açılışını hep birlikte gerçekleştiriyoruz” dedi.

Şehrimizin yeni merkezi Orhan Camii Meydanı
Orhan Camii Meydanı’nda yapılan çalışmalardan da bahseden Başkan Toçoğlu, “14. yüzyılda Sultan Orhan Gazi tarafından inşa edilen ve daha sonra çeşitli sebeplerle tadilattan geçirilen Orhan Camii’nin çevre düzenlemesini tamamlamış olduk. 700 yıllık tarihi ile şehrimizin simgesi olan Orhan Camii’ni, çevresine meydan inşa ederek tarihi özelliklerini ön plana çıkarttık ve adeta şehrin yeni bir merkezi haline getirdik. Emeği geçen arkadaşlarımı kutluyorum ve şehrimize hayırlı olsun diyorum” diye konuştu.

Şehrimize değer katan meydanlar
Gar Meydanı ile alakalı düşüncelerini Sakaryalılarla paylaşan Başkan Zeki Toçoğlu, “Bugün aynı zamanda şehrimizin önemli merkezlerinden biri olmuş Gar Meydanı’nı da hizmetinize sunuyoruz. Şehrin giriş kapılarından biri olan Gar Meydanı, uzun bir süredir Sakarya’ya yakışmayacak bir görüntü arz ediyordu. Her geçen gün büyüyen ve gelişen Sakarya’mızın ihtiyaçlarını göz önüne alarak yaptığımız proje sonunda böylesine güzel bir eser ortaya çıktı. Hemşerilerimizi her gün burada huzur içinde otururken gördükçe Sakarya’mıza yakışan bir meydan kazandırdığımızı düşünüyor ve ben de mutlu oluyorum. Ben şehrimize kazandırdığımız hem Orhan Camii hem de Gar Meydanlarının Sakarya’mızın vitrinini değiştirdiğine ve şehrimize değer kattığına inanıyorum. Umuyorum ki siz değerli kardeşlerimizden de her iki hizmet takdir görür ve meydanlarımız şehrimiz için hayırlı olur” şeklinde konuştu.

Hizmetler hiç durmadan devam edecek
Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu konuşmasının son bölümünde hizmetlerinin hiç durmadan devam edeceğini belirterek, “Bizler verdiğimiz sözleri bir bir yerine getirmeye devam ediyoruz. Her geçen gün hizmet çıtamızı daha yukarılara çekerek çalışmalarımız sürdüreceğiz. Her gün yeni bir hizmeti daha hayata geçirmenin sevinci ve heyecanını sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Şehri çok daha güzelleştiren meydanlar
Milletvekilleri adına konuşan AK Parti Sakarya Milletvekili Ayşenur İslam, vatandaşların Ramazan ayını kutlayarak başladığı konuşmasında meydanların öneminden bahsetti. İslam, “Orhan Camii ve Gar Meydanları şehrimiz için çok değerli çalışmalar. Meydanlar şehirleri çok daha güzelleştirir ve dünyanın en gelişmiş kentleri meydanları ile anılırlar. Şehrimize nefes aldıran meydanları bizlerin hizmetine sunan yöneticilerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Ahmet Özhan Konseri
Daha sonra protokol hep birlikte açılış törenini gerçekleştirdi. Gar Meydanı havuzunun çalışmasıyla aynı anda başlayan havai fişek gösterisi, meydanda buluşan vatandaşlara unutulmaz bir gece yaşattı ve ardından Ahmet Özhan Konseri başladı.

Depremin yaraları sarıldı
Konser öncesinde kısa bir konuşma yapan Ahmet Özhan, “Sakarya’mızın Ramazan ayı, iftarları ve sahurları mübarek olsun. Depremin ardından bir takım yaraların sarıldığının işareti olan ve böylesine güzel bir meydanı şehrimize kazandıranlara çok teşekkür ediyorum. O büyük acıları bir daha yaşamamamız dileğiyle bir araya gelişimiz kutlu olsun” diye konuştu.
Ünlü sanatçı Özhan, konuşmasının ardından birbirinden güzel eserler seslendirerek Sakaryalıları mest etti. Konser sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu Ahmet Özhan’a içerisinde Sakarya tasviri bulunan bir minyatür çalışması hediye etti. Ahmet Özhan, “Günlük heveslere kapılmıyoruz. Allah diyoruz, Rasulullah diyor, velilerimizin isimlerini zikrediyoruz. Tüm bu güzel alkışlarınız muhabbetten geliyor” diyerek Başkan Zeki Toçoğlu’na ve vatandaşlara teşekkür etti.