Lise öğrencilerinin katılımları ile gerçekleşen ‘Madde Bağımlılığı’ konulu konferansta konuşan Dr. Ayhan Ak, “Bağımlı kişiler üzerinde yapılan araştırmalar; maddi durumu kötü olan bireylerin bu maddelere daha çok eğilimi olduğunu gözler önüne sermektedir. Ailesinde bu maddelerden birini kullanan bir üye varsa, kişinin bu maddelere daha fazla eğilimi olduğu gözlenmiştir” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından ‘Madde Bağımlılığı’ konulu konferans düzenlendi. Adapazarı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen ve öğrencilerin yer aldığı programda Büyükşehir Tıp Merkezi Başhekimi Dr. Ayhan Ak, madde bağımlılığı konusunda öğrencilere ayrıntılı bilgiler verdi.

İç Gerilimi Fazla Bireyler
Dr. Ayhan Ak, “Bilinen bir gerçek vardır; kullanılan maddenin alınmaması durumunda yoksunluk hissedilmektedir. Bağımlı kişiler üzerinde yapılan araştırmalar; maddi durumu kötü olan bireylerin bu maddelere daha çok eğilimi olduğunu gözler önüne sermektedir. İlave olarak; ailesinde bu maddelerden birini kullanan bir üye varsa kişinin bu maddelere daha fazla eğilimi olduğu gözlenmiştir. Madde bağımlısı insanlar iç gerilimleri fazla, kendisi ve çevresiyle barışık olmayan, hayatları kendisi için tatmin edici olmayan ve heyecan arayan kişilerdir” ifadelerini kullandı.