Büyükşehir Belediyesi Yaşayarak Öğrenme Macera Park anlamlı bir projeye daha ev sahipliği yaptı. Macera Park, Çocuk Koruma Kanunu İl Koordinasyon Kurulu tarafından yönetilen, ‘Erken Uyarı Sistemi’ projesi kapsamında şehrin farklı okullarından gelen yüz öğrenciyi ağırladı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Yaşayarak Öğrenme Macera Park anlamlı bir projeye daha ev sahipliği yaptı. Çocuk Koruma Kanunu İl Koordinasyon Kurulu tarafından yönetilen, Sakarya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Adapazarı Kaymakamlığı, Adapazarı Belediyesi, İl ve İlçe Sağlık Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü gibi birçok kurumun destek verdiği, ‘Erken Uyarı Sistemi’ projesi kapsamında şehrin farklı okullarından gelen yüz öğrenciyi Macera Park’ta ağırladı.

Eğlenmek ve yaşayarak öğrenmek
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Macera Park Sorumlusu Yılmaz Kalk, “Çocukların çok yönlü yeteneklerini dışa vurmayı hedefleyen projede, çocukların kendilerini keşfetmeyi, özgüven ve cesaret kazanmalarını, takım çalışmasını öğrenmelerini, risk alabilmelerini ve yeteneklerini geliştirmelerini amaçlıyor. Bu kapsamda farklı okullardan gelen yüz çocuğumuzu Macera Park’ta misafir ettik. Çocuklarımız parkurun tadını doyasıya çıkararak, eğlenmenin ve yaşayarak öğrenmenin keyfini vardılar” ifadelerini kullandı.