SAÜ Afrokarya Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen ‘Afriya’ya Hoş Geldiniz’ adlı etkinliğe katılan Başkan Ekrem Yüce, “Kültürel ve tarihsel bağlarımızın yeniden gündeme geldiği bir dönemde bize Afrika’yı hatırlatan Afrokarya Öğrenci Topluluğu’na teşekkür ederim” derken SAÜ Rektörü Prof. Dr. Savaşan ise bu etkinlikler sayesinde öğrencileri yakından tanıma imkanı bulduklarını ifade etti.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sakarya Üniversitesi Afrokarya Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen ‘Afriya’ya Hoş Geldiniz’ adlı etkinliğe katıldı. Etkinliğe Başkan Ekrem Yüce’nin yanı sıra  Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, STK temsilcileri, öğretim görevlileri ve Afrikalı öğrenciler katıldı. SAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte Afrika’nın ve Afrika kültürünün tanıtımının yapıldığı etkinlikte defile ve şiir sunumları gerçekleştirildi.

Etkinliklerle öğrencileri yakından tanıyoruz
SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, “Bu etkinlikler sayesinde öğrencilerimizi daha yakından tanıma imkanı buluyoruz. Onların yeteneklerine daha yakından aşina oluyoruz. Onlara şehrimizde misafir etmekten, eğitim vermekten gurur duyuyoruz. Hepsinin yolu açık olsun. Bugün bizimle burada olan bütün misafirlere teşekkür ederim” dedi.

Şerefli bir yük
Başkan Ekrem Yüce, “Afrika ile Türkiye’nin tarih boyunca hep kardeş olduklarını, dayanışma içerisinde olduklarını her dem birlikte olduklarını biliyoruz. Afrokarya çok güzel bir isim olmuş. Sakarya ile Afrika’yı birleştirmek bir kelime altında bir araya getirmek bizlere yük getirmiş oldu. Nasıl bir yük getirdi. Bir söz vardır, Bilgi yüktür. Ne kadar biliyorsan o kadar yükün artar. İşte Afrika ile kardeşliğimiz Sakarya olarak bu denli kaynaşması yükümüzü arttırmıştır ancak bu yük şerefli bir yüktür, mukaddes bir yüktür” dedi.

Afrika’nın özünde var
Başkan Yüce ayrıca, “Güzel bir deyim vardır. İstemezsen bahane bulursun ama istersen çare bulursun. Çare bizim elimizde. Aynı şekilde bir başka deyimde şöyle der; bir insanın yüzünde taşıdığı ifade üstünde taşıdığı elbiseden mühimdir. Bizim üstümüzde taşıdıklarımızın hiç manası yoktur. İster fistan giyelim ister elbise giyelim. Bunun hiçbir ehemmiyeti yok yüzümüzdeki ifade önemli. Eğer biz sevgiyle, muhabbetle bakabiliyor gerçekten güveniyor ve inanıyorsak en büyük mutluluğu yaşıyoruz demektir. İşte bu Afrika’da var. Afrika’nın özünde var. Kültürel ve tarihsel bağlarımızın yeniden gündeme geldiği bir dönemde bize Afrika’yı hatırlatan Afrokarya Öğrenci Topluluğu’nu Afrika’ya Hoş Geldiniz etkinliği için tebrik ederim” diye konuştu.