Kültür Merkezi'nin Temeli KazılıyorKültür Merkezi'nin Temeli KazılıyorKüKültür Merkezi'nin Temeli Kazılıyor

Toplam 4 bin metrekare
Yenikent’e ne gerekiyorsa yapacaklarını belirten Başkan Zeki Toçoğlu, “Daha önce, Yenikent Bölgemizdeki hayatı canlandırmak için bir takım yatırımlar yapacağımızın sözünü vermiştik. Herkesin de bildiği gibi burada 35 bin metrekarelik bir alanı park olarak düzenledik. Kapalı mekânları da olan bu park bölgeye başka bir hava kazandırdı. Şimdi o parkla bütünleşecek olan Kültür Merkezi Projesi’ni hayata geçiriyoruz. Merkez için bürokratik çalışmaları ve ihale çalışmalarını sonuçlandırdık. Bugün temel kazma çalışmalarına başlamış bulunuyoruz. Burası 4 bin metrekare kapalı alanı olan, içerisinde; sinemaların, alışveriş merkezinin, fast foodların ve fuaye salonlarının olduğu, ayrıca bir teras kafeteryasının da olacağı güzel bir tesis olacak. Bir aksilik olmazsa bu senenin sonunda da bu çalışmayı tamamlayacağız ve şehrimiz güzel bir tesis kazanmış olacak” diye konuştu.

Bütün eksikleri tamamlayacağız
Yenikent’e daha başka da yatırımlar yapacaklarını sözlerine ekleyen Zeki Toçoğlu, “Bu hizmetimizin Yenikentli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Bundan sonra da bu bölgeye yatırımlarımız devam edecek. Hayatı kolaylaştırmak için, burada yaşayan vatandaşlarımızın sosyal hayatını zenginleştirmek için eksik kalan hizmetlerin hepsini tamamlayacağız. Yenikentli vatandaşlarımız endişe etmesinler, bizlere güvensinler. Biz onların her türlü eksikliklerini tamamlamak için kararlıyız” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür Kültür Merkezi için Camili Muhtarı Yunus Özçelik’te Başkan Zeki Toçoğlu’na teşekkür etti. Kısa bir açıklama yapan Yunus Özçelik, “Büyükşehir Belediyemiz bölgemize çok güzel bir park kazandırdı. Şimdi Kültür Merkezi’nin çalışmaları gerçekleştiriliyor. Büyükşehir Belediyemize ve sayın başkanımız Zeki Toçoğlu’na bölgemize yaptığı yatırımlardan dolayı çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Kültür Merkezi’nin kazı çalışmalarını gören vatandaşlar da memnuniyetlerini dile getirdiler. Camili’de yaşayan Dursun Ali Erdem, “Kültür Merkezi’nin inşa edilecek olması bizleri çok sevindiriyor” derken, emekli imam olan ve yine Camili’de yaşayan Muzaffer Çakıcı ise, “Yenikent’in hayatını canlandıran Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Fikri Aslan ise, yatırımların devam etmesini istedi.