Kösem Sultan Tragedyası AFA'da

Büyükşehir Belediyesi Ocak Kültür Sanat Etkinlikleri, Tiyatro Buluşmaları ile devam edecek. Turan Oflazoğlu’nun yazdığı, İstanbul Şehir Tiyatroları tarafından 13-14 Ocak’ta AFA’da sahnelenecek ‘Kösem Sultan’ adlı oyun, saat 19.00’da başlayacak.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Ocak Kültür Sanat Etkinlikleri, Tiyatro Buluşmaları ile devam ediyor. Program kapsamında, İstanbul Şehir Tiyatroları tarafından sahnelenen, Turan Oflazoğlu’nun yazdığı, yönetmenliğini Engin Uludağ’ın yaptığı ‘Kösem Sultan’ isimli oyun sanatseverler ile buluşacak. Turan Oflazoğlu'nun iktidar üçlemesinin son oyunu Kösem Sultan’da; Sultan İbrahim'i öldürttükten sonra torunu Sultan Mehmet'i tahta oturtan Kösem Sultan'ın iktidar tutkusu bütün insanî değerleri hiçe sayacak derecededir. Bu kapsamda, Kösem Sultan'ın tragedyasını konu alan oyun, 13 – 14 Ocak tarihlerinde, AFA Tiyatro Salonu’nda sanatseverlerle buluşacak. Biletlerin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’ndan temin edileceği oyun, saat 19.00’da başlayacak.