Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen konferansa katılan Prof. Dr. Gündüz, “Kalp krizinin en önemli nedenlerinden biri kolesteroldür. Bunun yanı sıra yaş, cinsiyet, sigara, yüksek tansiyon ve şeker hastalığı kalp krizine yol açabilmektedir” ifadelerini kullanırken; Uzm. Dr. Edem, “Türkiye’de yılda 250 bin vatandaşımıza kalp damar hastalığı teşhisi konuluyor. Yılda 150 binden fazla insanımız bu hastalıklar sonucu hayatını kaybediyor” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Çok Geç Olmadan Kalbinizi Keşfedin’ konulu konferans Orhangazi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. SAÜ Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Gündüz ve Uzm. Dr. Efe Edem’in konuşmacı olarak katıldığı programda, kalp hastalıklarının nedenleri ve tedavi yöntemleri ele alındı. Programın açılış konuşmasında söz alan Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Uzm. Dr. Aydın Sarı, tüm sağlık personelinin 29 Eylül Dünya Kalp Gününü tebrik etti.

Sigara önemli bir sebep
Sarı’nın ardından konuşan Prof. Dr. Gündüz, “Kalp krizi yüzde 30 oranında ölüm ile karşı karşıya bırakıyor. Ölümcül olmayan kalp krizi vakalarında ise hasta hayatının geri kalan bölümünde kalp yetersizliği ile yaşamak zorunda kalıyor. Bu yüzden kalp sağlığı konusunda tüm vatandaşlarımız en temel bilgilere sahip olmalı. Kalp krizinin en önemli nedenlerinden biri kolesteroldür. Bunun yanı sıra yaş, cinsiyet, sigara, yüksek tansiyon ve şeker hastalığı kalp krizine yol açabilmektedir. Sadece sigara kalp krizi için önemli bir etkendir” diye konuştu.

150 bin insanımız hayatını kaybediyor
Gündüz’ün ardından söz alan Uzm. Dr. Edem ise, “Kalp ve damar hastalıklarındaki ölüm oranı kanser hastalıklarındaki ölüm oranından daha fazladır. Türkiye’de yılda 250 bin vatandaşımıza kalp damar hastalığı teşhisi konuluyor. Yılda 150 binden fazla insanımız bu hastalıklar sonucu hayatını kaybediyor. Modern tedavi yöntemi ise kalp damar hastalıklarının önleme, tespit ve koruyucu tedavinin gerçekleştirilmesidir” ifadelerini kullandı. Gerçekleştirilen programın sonunda Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Sarı, Gündüz ve Edem’e teşekkür ederek, günün anısına çiçek takdim etti..