Kollektör Çalışmalarında Sona Doğru

Cazibe ile tasarruf

Arifiye Atıksu Kolektör İnşaatı’nın iki kısımdan oluştuğunu ifade eden ADASU Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Yeni kurulan kanalizasyon sistemiyle, terfi merkezi olmaksızın Arifiye kanalizasyon sistemi, Adapazarı merkezdeki ana kolektöre bağlanacak. Arifiye’deki kanalizasyon sistemimiz özellikle yağışlı havalarda sorun oluyordu. Bu sorunu çözmek için Arifiye Atıksu Kolektör Hattı İnşaatı’nı başlattık. 2 kısımdan oluşan bu projenin birinci kısmını tamamlayıp, hızla ikinci kısım inşaat çalışmalarına başlamıştık. İlk kısımda 1850 metre, ikinci kısımda ise 800 metre 900 mm PE kolektör hattı ve sanat yapıları inşa edeceğiz. Çalışma tamamlandığında yağışlı havalarda ilçenin düşük kotlarında meydana gelen atık su taşmalarının önlenmesi ve Arifiye Terfi Merkezi’nin devre dışı bırakılarak sistemin komple cazibeli olarak çalışması sağlanacak” dedi.

 

2.1 Milyon TL

Düşük kotlu bölgelerde her kış mevsiminde yaşanan kanalizasyon taşmaları ve pis koku sorununun çözüleceğini belirten Rüstem Keleş, “Projenin tamamlanması ile birlikte mevcut terfi merkezi devre dışı kalacak. Dolayısıyla terfi merkezinin işletilmesi ve işletme giderleri sona erecek. Uzun yıllar hizmet vermiş ve ömrünü tamamlama aşamasına gelmiş beton kolektör hattı ve bacaları yenilenmiş olacak” dedi.
1. ve 2. kısım inşaatlarının toplam maliyetinin 2 milyon 100 bin TL olduğunu kaydeden Rüstem Keleş, “1. Kısım inşaat çalışmalarını tamamladık. 2. kısım çalışmaları da devam ediyor. İnşallah Kasım ayının ortalarında Arifiye Kolektör Hattı’nı tamamlamış olacağız” şeklinde konuştu.