Sakarya Kent Orkestrası Almanya'yı Coşturdu

Kardeşlik köprüsünün güçlenmesini istiyoruz
Sakarya ile kurulan kardeşlik köprüsünün daha da güçlenmesini arzu ettiklerini belirten Başkan Obert, öncelikle ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Obert geçtiğimiz sene Karlsruhe Polis Bandosunu ağırladığı için Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’na teşekkür ederek, “Sakarya ile kurulan kardeşlik köprüsünün daha da sağlamlaşması için bu tür organizasyonlara devam etmek niyetindeyiz. Umarım Türkiye’den bir şehirle yakın bir zamanda kardeş şehir oluruz. Bu konuda emek sarf eden herkese teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

Müziğin evrensel dili
Belediye Başkanı Obert’in ardından söz alan Karlsruhe Başkonsolosu Serhat Aksen’de “Umarım Karlsruhe ile Sakarya en kısa sürede ilişkilerini daha da sağlam bir zemine oturturlar. Sakarya şehrimizin yaptığı bu girişimi gönülden destekliyorum. Müziğin evrensel bir dili vardır ve bu dil sayesinde inşallah iki şehrimiz uzun yıllar sürecek bir kardeşlik diyalogu başlatırlar” şeklinde konuştu.

Tarihi sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz
Başkonsolos Serhat Aksen’in ardından Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk söz aldı. Aktürk konuşmasında ev sahipliği ve nazik daveti için Karlsruhe Belediye başkanına teşekkür etti. Aktürk, “Sayın Belediye Başkanımıza ve bu güzel organizasyon kapsamında ev sahipliği yapan, bizi ağırlayan kıymetli dostlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Türkiye ile Almanya arasında tarihi çok eskilere dayanan yakın bir ilişki mevcuttur. Bize düşen bu iki dost ülkenin ve birbiriyle iç içe geçmiş iki toplumun kardeşliğini pekiştirecek adımlar atmaktır. Bir anlamda tarihi sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz” dedi.

İki orkestranın konserini Yurdakul yönetti
Şef Cevat Yurdakul’un yönettiği konserde yerli şarkıların yanı sıra klasik müzik parçaları da seslendirilerek dinleyicilere müzik ziyafeti verildi. 500 kişilik konser salonunda boş yer olmaması dikkat çekti. Yaklaşık 1,5 saat süren konserin ardından dinleyiciler Sakarya Kent Orkestrasını dakikalarca ayakta alkışladı. Sakarya Orkestrasının konserinin ardından Karlsruhe Polis Bandosu’nun konseri ile programa devam edildi. Ardından her iki orkestra birlikte mini bir konser verdi. Bu konser Sakarya Orkestrası’nın şefi Cevat Yurdakul’un yönetiminde gerçekleşti. Konserin ardından hediye takdimi yapıldı.