Kaynarca İçmesuyu İhalesi 29 Şubat'ta

SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Kaynarca’nın içme suyu problemlerini çözmek için hazırladığımız Kaynarca içmesuyu isale hattı inşaat ihalesini 29 Şubat’ta gerçekleştireceğiz” dedi.
Kaynarca’nın su ve kanalizasyon hizmetlerinin 1 Temmuz 2011’den itibaren SASKİ tarafından yürütülmeye başlandığını hatırlatan Rüstem Keleş, “Bilindiği üzere daha önce imzaladığımız protokolle Kaynarca ilçemizin su ve kanal işlerini SASKİ olarak devralmıştık. SASKİ’ deki arkadaşlarımız Kaynarcalı vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet sunabilmek için hemen çalışmalarına başladı. İlk olarak Kaynarca’daki mevcut şebekelerin rehabilitasyon çalışmalarına başladık. Şimdi de Sapanca Gölü’nün suyunu Kaynarcalı kardeşlerimize ulaştırmak için hazırladığımız Kaynarca İçme Suyu İsale Hattı Projesi’nin ihalesine çıkıyoruz” dedi.

30 Kilometrelik Hat Yapılacak
Yeni isale hattı ile Kaynarca’nın da içerisinde bulunduğu kuzey bölgesine dünya standartlarında içme suyu ulaştırılacağını kaydeden Rüstem Keleş, “Proje kapsamında 30 kilometre uzunluğunda isale hattı döşeyeceğiz. Bunun yanı sıra 36 adet tahliye, 33 adet vantuz ve bir de depo inşaatı gerçekleştireceğiz” diye konuştu. Kaynarca içmesuyu isale hattı projesinin inşaat ihalesi, 29 Şubat saat 10.00’da SASKİ Genel Müdürlüğü’nde gerçekleştirilecek.