Toplu taşımada tek ödeme seçeneği olan ve temassız ödemeye imkan sunan Kart54’ler HES koduyla entegre ediliyor. Sahaya inen ulaşım ekipleri Donatım, Ofis, Yenicami, İhsaniye ve Kuzey Terminalde vatandaşların Kart54’lerine HES kodunu tanımlamalarına yardımcı oluyor. Yapılan açıklamada, HES kodunu Kart54’lerine tanımlamayanlarının toplu taşıma araçlarını kullanamayacakları dile getirildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi HES kodu uygulamasını Kart54’lere entegre ediyor. Donatım, Ofis, Yenicami, İhsaniye ve Kuzey Terminalde sahaya inen ekipler vatandaşların kartlarına HES kodunu tanımlamalarına yardımcı oluyor. İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nün ‘Şehir İçi Toplu Ulaşımda HES Kodu Sorgulaması’ konulu genelgesinin ardından harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, toplu taşımaya HES kodunu entegre ederek, bulaş riskini azaltmayı, temaslı kişilerin tespitini sağlamayı hedefliyor. Yapılan açıklamada, Toplu taşımada tek ödeme seçeneği olan ve temassız ödemeye imkan sunan Kart54’lere HES kodunu tanımlamayanlarının toplu taşıma araçlarını kullanamayacakları dile getirildi.