Karne Değerlendirmeleri Aşırıya Kaçmamalı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürü Psikolog Betül Karapınar, karne heyecanı yaşayan öğrenci ve ailelere önemli tavsiyelerde bulundu. Yoğun geçen eğitim öğretim yılının ardından öğrenciler için tatilin ihtiyaç olduğuna vurgu yapan Karapınar, ailelere de çağrıda bulundu: “Çocuklarımızın aldıkları karnelerin sadece birer okul belgesi olduğu unutulmamalı.”

Tatilin Bir İhtiyaç
Psikolog Betül Karapınar açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “Çocuklarımız zorlu sınavlardan geçerek bir eğitim ve öğretim yılının daha sonuna geldi. Peki karne değerlendirmeleri nasıl yapılacak? Her şeyden önce karne değerlendirmeleri tüm tatil boyunca sürmemelidir. Çocukların yoğun geçen bir eğitim öğretim yılının ardından bu tatile ihtiyaçları olduğu unutulmamalı. Başarısız olan karnelere de aşırıya varan tepkiler göstermekten kaçınılmalı.”

Aşırıya Kaçmaktan Sakının
 “Başarısız karnelere aşırı tepki göstermemek gerektiği gibi başarılı olan karneleri de abartmamak gerekir. Alınan hediyeler, aşırı tepkiler olağan bir durumun olağanüstü bir başarı gibi algılanmasına sebep olur ve çocuk her başarıda beklenti içine girer. Çocuklarla tatil dönemlerinde evde birlikte vakit geçirmeye özen gösterilmeli, aile içi iletişimin güçlendirilmesine ortam sağlanmalıdır. Çocuklar için tatilde yaz kursları ve sportif etkinlikler çocuğun gelişimi açısından da önemlidir.”

SGM Yaz Kursları’nda Buluşalım
“Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişi Merkezi olarak yaz dönemi kurs kayıtlarımız da 22 Haziran Pazartesi günü başlayacak. Öğrencilerimizin yeteneklerini keşfetmesi, tatillerini daha verimli kılabilmeleri için alanında uzman eğitmenlerimizle yaz tatili süresince hizmette olacağız. Birlikte öğrenecek, birlikte eğleneceğiz. İnşallah her dönem olduğu gibi yine oldukça verimli bir yaz tatili geçireceğiz. Tüm öğrencilerimizi SGM Yaz Kurslarımıza davet ediyoruz.”