Büyükşehir Belediyesi, Karasu ilçesinde başlattığı altyapı çalışmaları ile Aziziye Mahallesi’nin atıksu sorununu çözüme kavuşturacak. Toplam uzunluğu 2 bin metre olacak yeni kanalizasyon hattı ile bölgenin atıksuları Karasu Atıksu Arıtma Tesisi’ne güvenle taşınacak.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), Karasu ilçesinde başlattığı altyapı çalışmaları ile Aziziye Mahallesi’nin atıksu sorununu uzun yıllar boyunca çözüme kavuşturacak. Çalışmalar kapsamında bölgeye hizmet verecek ve evsel atıksuları Karasu Atıksu Arıtma Tesisi’ne taşıyacak hattın 700 metrelik kısmı taşıyıcı, bin 300 metrelik kısmı ise şebeke hattı olacak. Hat üzerine inşa edilecek 50 adet muayene bacası ile de hattın hem havalandırması hem de gerekli durumlarda müdahale edilmesi sağlanacak.

2 bin metrelik yeni hat
Çalışmaları 4 metre derinlikte devam eden hat ile ilgili kurum tarafından yapılan açıklamada, “Karasu ilçesinde hayata geçireceğimiz proje ile bölgede uzun yıllar boyunca yaşanan altyapı sorunlarına çözüm olacağız. Böylelikle bir bölgeyi daha güçlü altyapıyla buluşturarak sorunlarını uzun yıllar boyunca çözüme kavuşturuyoruz. Toplam uzunluğu 2 bin metre olacak hat ile güvenle taşıdığımız evsel atıksuları son teknoloji cihazlar ve alanında uzman personelimiz sayesinde temiz şekilde doğaya yeniden deşarj edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.