Dünya Kalp Günü kapsamında Atatürk Bulvarı’nda bilgilendirme standı açıldığını belirten Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Sarı, “Dünyada ve ülkemizde kalp sağlığının önemi giderek artıyor. Büyükşehir Belediyesi olarak bu alanda farkındalık oluşturmak için çalışıyoruz. Tüm sağlık personelinin Dünya Kalp Günü kutlu olsun” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Dünya Kalp Günü etkinlikleri kapsamında Atatürk Bulvarı’nda bilgilendirme standı açtı. Dünyada her yıl 7 milyon insanın kalp hastalığından yaşamını yitirdiğine dikkat çeken Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Uzm. Dr. Aydın Sarı, “Türkiye’de her yıl 171 bin insanımızı kalp hastalığı sebebi ile kaybediyoruz. Kalp hastalığının önemini vurgulamak adına Atatürk Bulvarı’nda bir günlük stant açtık. Hastalığa sebep olan şartlara kitlesel olarak dikkat çekilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Önemi artıyor
Etkinlik kapsamında Doğu Marmara Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinin vatandaşların kan şekeri ve tansiyon ölçümlerini yaptığını da kaydeden Sarı, “Dünya Kalp günü kapsamında vatandaşlarımızın kan şekeri ve tansiyon ölçümlerini de gerçekleştirdik. Ayrıca standımızı ziyaret eden vatandaşlarımıza bilgilendirme broşürlerini de hediye ettik. Biliyoruz ki Dünyada ve ülkemizde kalp sağlığının önemi giderek artıyor. Büyükşehir Belediyesi olarak bu alanda farkındalık oluşturmak için çalışıyoruz. Tüm sağlık personelinin Dünya Kalp Günü kutlu olsun” ifadelerini kullandı.