İSU Enerji Santrali'ni İnceledi

SASKİ tarafından Sakarya Nehri üzerine yapımına devam edilen Hidroelektrik Santralini ziyaret eden Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürü İlhan Bayram Maalesef yakın bir zamana kadar böyle imkânların farkına varılmıyordu.  Hidroelektrik Santrali SASKİ’nin başarısıdır. İnşallah en kısa zamanda tamamlanarak Sakarya’ya faydalar sağlar. Allah bu projeye vesile olan herkesten razı olsun. Bilindiği gibi Kocaeli ve Sakarya illeri birçok alanda Türkiye’ye örnek oluyor. Klasik belediyecilik anlayışından ziyade; üreten, kazanan ve kazandıran bir belediyecilik anlayışı var. Maaş ödeyemeyen belediyelerden kendi enerjisini üreten belediyelere geldik. Burada gördüğümüz gibi Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de bir ilki yapıyor. Sakarya’da olduğu gibi Kocaeli’nde de birçok alanda ilk olan, örnek olan çalışmalar gerçekleştirildi. Bu özverili çalışan kadroların başarısıdır. İnşallah bundan sonrada gerçekleştireceğimiz çalışmalarla tüm belediyelere örnek olmaya devam ederiz” dedi.

Yılda 7 Milyon TL
Ziyarette Santrale ilişkin bilgiler veren SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Santralimiz 10 megawatt gücünde ve yılda 49 milyon kilowatt elektrik üretecek. 40 milyon TL’ye mal olacak santral sayesinde SASKİ’nin yıllık on milyon TL’yi aşkın enerji giderinin 7 milyon TL’si bu santralden karşılanmış olacak. Santralimizin enerji üretmesi ile birlikte yatırımlarımız katlanarak artacak” diye konuştu.