Büyükşehir Belediyesi Ramazan Söyleşileri Sadık Yalsızuçanlar’ın katılımıyla devam etti. Yazar Yalsızuçanlar, Yaman Dede’nin hayatından kesitler sundu, ailesine yazdığı mektupları okudu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı 21. Ramazan Etkinlikleri kapsamında Yazar Sadık Yalsızuçanlar, kültür sanat dostlarıyla bir araya geldi. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Bahçesi’nde gerçekleştirilen sohbette Yazar Yalsızuçanlar gayr-i müslim iken Müslüman olmuş Yaman Dede’nin hayatından kesitleri ve düşüncelerini katılımcılarla paylaştı. Müslüman olduktan sonra adını Mehmet Abdülkadir Keçeğlu olarak değiştiren Yaman Dede’nin, şiirlerini okudu.

Cananın hoşuna gidiyor
Yaman Dede’nin ailesine yazdığı edebiyat ve tasavvuf harikası mektuplardan birini okuyan Yalsızuçanlar şu ifadeleri kullandı: “Saadetin öyle ölmez çiçekleri vardır ki, gözyaşı ile hatta kalpten damlayan kanlarla sulanmıştır. Bu ıstıraplar bana saadetin yeni ufuklarını açıyor. Başkası için duyulan ıstırap, ıstırap olmaktan çıkıyor. Saadeti bile geride bırakıyor. Allah’ın yarattıklarına hizmet etmek cananın hoşuna gidiyor. Galiba bundan dolayı bu yolda çekilen dertlerde dayanılmaz bir haz var”.