Büyükşehir Belediyesi “İlk Yardım Hayat Kurtarır” projesi kapsamında düzenlenen teorik ve uygulamalı eğitimler tamamlandı. Ücretsiz kurslara katılan 250 kişiye sertifikaları teslim edildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ‘İlk yardım Hayat Kurtarır’ projesi kapsamında düzenlenen eğitimler sona erdi. Sosyal Gelişim Merkezi’nde düzenlenen programla tüm kursiyerlere katılım belgeleri takdim edildi. Törene Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zafer Poyraz, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu, Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Aydın Sarı, AK Parti Sakarya Milletvekili Adayı Bilgehan Doğru ile çok sayıda vatandaş katıldı.

6 Saatlik Uygulama Eğitimi Verildi
Proje kapsamında 6 saatlik uygulama ve teori eğitimlerin tamamlandığını belirten Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Aydın Sarı,“Bugün bizim için çok anlamlı bir gün. İlkyardım bilincinin daha da yaygınlaşması adına önemli bir projeyi tamamladık. Eğitimlerimize katılan tüm vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Kurslarımızda eğitim alan yaklaşık 250 kursiyerimizin ilkyardım konusunda hemşerilerimize örnek olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Büyükşehir’e Teşekkür
AK Parti Sakarya Milletvekili Adayı Bilgehan Doğru, “Yeni bilgiler öğrenmek kişilerin hem hayata bakışını hem de vizyonunu değiştirir. Tüm kursiyerler ilkyardım eğitimlerine katılarak kaza anında müdahale edebilme becerisine sahip oldu. İlkyardım eğitim alan vatandaşlarımızın kaza anında yapacağı müdahaleler çok büyük önem taşıyor. Büyükşehir Belediyemize de böyle bir eğitim için şükranlarımı sunuyorum. Tüm kursiyerleri tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı. Yapılan konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Poyraz, Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Sarı ve Sakarya Milletvekili Adayı Doğru katılımcılara sertifikalarını takdim etti.