Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘İlk Yardım Hayat Kurtarır’ sloganıyla düzenlenen eğitimler devam ediyor. Uzm. Dr. Aydın Sarı, “Kurslarımızında ana hedefimiz, doğru bildiğiniz yanlışları düzeltmek. Unutmamalıyız ki bu bilgiler ile hayat kurtarabilirsiniz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından ‘İlk Yardım Hayat Kurtarır’ sloganıyla düzenlenen eğitimler devam ediyor. Ofis Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen eğitimlerde, olası kazalarda bilinmesi gereken ilk yardım müdahaleleri katılımcılarla paylaşılıyor, hem teorik hem de uygulamalı eğitimlerle vatandaşların ilk yardım konusunda bilinçlendirilmesi sağlanıyor. Katılımcılara kurslardaki hedefin doğru bilinen yanlışların düzeltilmesi olduğunu kaydeden Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Uzm. Dr. Aydın Sarı, tüm vatandaşları ilk yardım kurslarına davet etti.

Bilgiler hayat kurtarır
Uzm. Dr. Aydın Sarı, “Kurslarımızında ki ana hedefimiz, doğru bildiğiniz yanlışları düzeltmek. Diğer hedefimiz ise bilmediklerimizi hayata geçirmek. Sizler için basit bir müdahale bile çok ciddi yararlar sağlayabilir. 35 yıllık hekim olmama rağmen kendimi yenilemek için kurslara katılmaya, eğitim almaya çalışıyorum. Sizlerde sürekli kendinizi yenileyin, bilgilerinizi tazeleyin. Unutmamalıyız ki bu bilgiler ile hayat kurtarabilirsiniz” dedi. Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada ise; “İlk yardım kurslarına kayıt olmak isteyenler Büyükşehir Tıp Merkezi’ne başvuruda bulunabilirler. Detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlar ise; 444 40 54 dahili; 3518-3530 numaralarını arayabilirler” ifadelerine yer verildi.