İkinci HES'in Lisans Belgesini Aldık

Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek ilk kez Hidroelektrik santrali kuran Sakarya Büyükşehir Belediyesi, ilk HES’in temelini Kasım ayında atmıştı. 40 milyon TL’ye mal olacak HES’in temel atma törenine Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu da katılmıştı. Sakarya Nehri üzerine kurulacak olan HES’lerin ikincisinin lisans belgesinin de alındığının müjdesini veren Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Sakarya Nehri üzerine Pamukova’da kuracağımız ikinci HES’in lisans belgesini almış bulunuyoruz. Bu büyük proje şehrimize hayırlı olsun” dedi.

Sakarya örnek gösteriliyor
İkinci HES’in lisans belgesinin alınması için uzun bir süredir çalışmaların sürdüğünü belirten Başkan Toçoğlu, “Kamuoyunun bildiği gibi Sakarya nehri üzerine üç adet Hidroelektrik santrali kuracağız. Bunlardan birincisinin temelinin 2010 Kasım ayında gerçekleştirmiştik. Geçtiğimiz hafta sonu da Pamukova’da kuracağımız ikinci HES’in lisans belgesini EPDK’dan almış bulunuyoruz. Yapılan görüşmelerde EPDK yetkilileri bu projeyi tüm belediyelere örnek proje olarak gösterdiklerini dile getirdiler. Bilindiği gibi Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik ve ilk kez bir belediye olarak Hidroelektrik Santrali kurulmasına öncülük ettik. Her zaman dile getirdiğimiz gibi bu gurur Sakarya’nındır. Bu konuda başından beri desteklerini esirgemeyen Çevre ve Orman Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu başta olmak üzere, DSİ ve İller Bankası Genel Müdürümüze, Milletvekillerimize ve emeği geçen değerli çalışma arkadaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. İnşallah projemizi hazırlayıp en yakın zamanda Pamukova HES’in de ihalesine çıkarak bu çalışmayı da hayata geçirip, şehrimize büyük bir katkı sağlayacağız” diye konuştu.