III. İsale Hattı Hizmete Girecek

ADASU Genel Müdürü Rüstem Keleş, Kanal 54’te yayınlanan Kent Gündemi programına konuk oldu. Sakarya’nın Su Yönetimi konusunda önemli açıklamalarda bulunan Rüstem Keleş, 3 İsale Hattı’nın devreye alınmasının hemen ardından 2. İsale’nin yenileneceğini söyledi. Rüstem Keleş, “Son dönemde yaşanan su kesintilerinden dolayı öncelikle vatandaşlarımızdan özür diliyorum. 2. İsale Hattı’nın tek hat olması nedeniyle herhangi bir bakım çalışması yapamıyorduk. En küçük bir çalışmada şehrin suyunu kesmek zorunda kalıyorsunuz. İnşallah 3. İsale Hattı’nın devreye alınmasının hemen ardından 2. İsale’de yenileme çalışmalarına başlayacağız. 3. İsale Hattı’nda da deneme çalışmalarımız devam ediyor. Zaman zaman küçük patlama ve sızmalar oluyor. Bunlar belirlenip hemen onarılıyor. Denemelerde sona geldik. Hattın sağlıklı bir şekilde çalışmasına az kaldı” dedi.

Kaliteli ve ucuz su Sakarya’da
Su fiyatları ve içme suyunun kalitesine yönelik gelen soruları cevaplayan Rüstem Keleş, “Sakarya 16 Büyükşehir içerisinde suyu en ucuz veren 13’ncü şehir. Su ve kanal idareleri arasında Erzurum ve Diyarbakır’dan sonra en ucuz su Sakarya’da kullanılıyor. Kaldı ki birçok idare cazibe ile enerji masrafı olmadan su verirken biz terfi ile veriyoruz” dedi. İçme suyu kalitesinde hiçbir sıkıntının söz konusu olmadığını vurgulayan Rüstem Keleş, çeşmeden akan suyu içtiğini ve tüm vatandaşların da gönül rahatlığı ile içebileceğini kaydetti.  

Sakarya akacak yatırım artacak
Hidroelektrik Santralleri eleştirilerini yanıtlayan Rüstem Keleş, “AB’de derelere dahi tribün konularak enerji elde ediliyor. HES’lerin herhangi bir olumsuz etkisi söz konusu olamaz. Çünkü yaptığı iş belli. Akan suyu tutarak bir tribünün içinden geçirilmesi ve akmaya devam etmesi. Suya herhangi bir katkı söz konusu değil. Başka bir şey söz konusu değil. HES’lerin zararı gibi bir durum söz konusu değil” dedi. ‘Sakarya akacak yatırım artacak’ diyen Rüstem Keleş, Hidroelektrik Santralleri’nin Sakarya için çok önemli bir yatırım olduğunu belirtti. Rüstem Keleş, yağmursuyu’nda önemli mesafeler alındığını, ADASU tarafından gerçekleştirilen yağmursuyu yatırımları sayesinde şehir merkezinde yoğun yağışlarda büyük bir sıkıntı yaşanmadığını da sözlerine ekledi.