ADASU tarafından gerçekleştirilen çalışmalar

Başkan Zeki Toçoğlu, “III. İsale Hattı’ndaki çalışmalarımız artık son aşamaya geldi. Şehrimiz için büyük önem arz eden bu proje inşallah Haziran ayında tamamlanacak. Projenin tamamlanmasıyla birlikte de; Adapazarı, Serdivan, Erenler, Arifiye, Ferizli ve Söğütlü ilçelerimizin içme suyu ihtiyacı uzun yıllar boyunca Sapanca Gölü’nden kesintisiz, sağlıklı ve ekonomik olarak sağlanmış olacak. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Sakarya’nın 3. büyük su deposu da kuruluyor

Başkan Zeki Toçoğlu ve Rüstem Keleş, ADASU tarafından Hızır İlyas Tepesi’nde yapım çalışması devam eden Sakarya’nın 3. büyük su deposundaki çalışmaları da inceledi. Buradaki çalışmalar hakkında da bilgiler veren Başkan Toçoğlu, “Su en önemli gündemimizi oluşturuyor. Musluklara kesintisiz ve sağlıklı su ulaştırılmasında Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şu anda çalışmalarımız Hızır İlyas Tepesi’nde devam ediyor.10 bin metreküplük su deposu şehrimizin su ihtiyacının karşılanmasında önemli bir yer tutacak. İsale Hattı’nın devreye alınmasının ardından bu depo Maltepe İçmesuyu Tesisleri ile birlikte şehre su akıtacak. Deponun yer alacağı alan içerisinde inşa edilecek arıtma tesisinde saniyede 3 bin 500 litre su arıtılarak proje kapsamındaki yerleşimlere verilecek” diye konuştu.