Büyükşehir Belediyesi, Kütüphaneler Haftası münasebetiyle yüzlerce öğrenciye kitap hediye etti. Faik Baysal Kütüphanesi’ne misafir olan öğrencilere ayrıca kütüphane ve kitaplarla ilgili de bilgiler verildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Faik Baysal Kütüphanesi, Kütüphaneler Haftası dolayısıyla okullardan gelen ziyaretçilerini misafir ediyor. Çeşitli okullardan gelen çok sayıda öğrenci Büyükşehir Belediyesi tarafından hediye edilen kitaplarına da kavuşurken; kütüphanecilik faaliyetleri ve kitaplar hakkında da yetkililerden bilgiler alıyor. Son olarak Erenler Güneş Koleji 1. sınıf öğrencileri öğretmenleri eşliğinde Büyükşehir Faik Baysal Kütüphanesi’ni ziyaret etti. Programda minik misafirler kendilerine hediye edilen kitapları da okumanın mutluluğunu yaşadı.

3 Bin Kitap Hediye Edildi
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Faik Baysal Kütüphane Sorumlusu Çetin Şahin, “Büyükşehir Belediyesi olarak Kütüphaneler Haftası’nı okuma şenliğine dönüştürmek ve öğrencilere okuma sevgisini aşılamak amacıyla bir çalışma yapalım istedik. Haftanın anlamına uygun olarak yaklaşık 3 bin kitabı öğrencilerimize hediye ediyoruz. Öğrencilere küçük yaşlarda kitap okuma alışkanlığı kazandırmanın ne kadar önemli bir konu olduğunun farkındayız. Misafirlerimiz bu uygulamamızdan en iyi şekilde istifade ediyorlar. Kütüphanemize benzer ziyaretler önümüzdeki günlerde de devam edecek” ifadelerini kullandı.