Başkan Ekrem Yüce, Danimarka Odense’de yapılan törenden Türkiye’ye canlı bağlandı. Haber yayınında konuşan Yüce, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde bu unvana layık görüldük. Hedefimiz Sakaryamızı marka şehir yapmak. Bu alanda gayretlerimiz hamdolsun boşa çıkmadı. Destek veren halkımıza da teşekkürler” dedi. Yüce, ayrıca ödül töreninden destek olan tüm vatandaşlara teşekkür etti.

Başkan Ekrem Yüce, Danimarka’da NTV’ye canlı yayında bağlandı. Sakarya’nın ‘Bisiklet Kenti’ unvanını Odense şehrinde teslim alan Yüce, törende bağlandığı ulusal yayında bisiklet alanında yürütülen başarılı çalışmaları anlattı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde yoğun bir mesai harcadıklarını ve sonucunda dünyanın sayılı kentlerine verilen bu unvanı almaya hak kazandıklarını ifade eden Başkan Ekrem Yüce, bisiklet alanında yeni projeler üzerinde çalıştıklarını ifade etti. Türkiye’deki tüm vatandaşlara sağlıklı bir yaşam için günlük hayatlarında bisiklet kullanımını yaygınlaştırmaları yönünde çağrı yapan Yüce, Sakarya’da bu noktada teknik anlamda tüm desteği sağlayacaklarını belirtti.

“Bisiklet alanında çalışmalarımızın sayısını hep artırdık”
Başkan Yüce, bisiklet alanında marka şehir olmak için gayretlerini her geçen gün artırdıklarını ifade eden Başkan Yüce, “Ülkeme ve Sakaryama sevgilerimi iletiyorum. Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin gayretleriyle, hallkımızın da destekleri ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın himayeleriyle kentimizde yoğun çalışmalarımız oldu. Bisikletle ilgili çalışmalarımızın sayısını her geçen gün artırdık. Bu gayretler boşa çıkmadı. Uluslararası bir unvanı almaya hak kazandık. Bu unvanı almamızda UCI ve heyetin bizi buna uygun görmeleri çok önemliydi. Ülkemizin gözde şehri Sakaryamızın bu unvanı alması bizi çok mutlu etti. Dünyada nadir şehir ve ülkelere veriliyor bu unvan. Başta Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Destek olan tüm hemşerilerimi yürekten kutluyoruz.” dedi.

“Vatandaşı bisikleti bırakmamalı”
Halkın iş yerine, evinde ya da sosyal hayatta bisiklet kullanımına yönelmesi gerektiğine dikkat çekerek, “Ne gerekiyorsa yapıp, gece-gündüz çalışıyoruz. Ayrıca Karadeniz’e Pedal Çevirelim projesi onaylandı, başladı.  Halkımıza şunu söylüyoruz, bisikleti bırakmayın. İş yerinizde, evinizde, bisiklet kullanın. Bu kullanım oranının artması için teknik çalışmalarımızı yapıyoruz. Huzur kentinin ismi Sakarya’dır. Sevgi, kardeşlik, kültür şehridir kentimiz. Her kültür kodu burada özgürce, kendi değerleriyle mutlu bir şekilde yaşar. Huzurun, mutluluğun tesisi ve hizmetlerin daha fazlasını sunabilmek için çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Spordan sonra tarım, turizm ve sanayi
Başkan Yüce, hedefin Sakarya’yı marka şehir yapmak olduğunu kaydederek, “Sakaryamızı dünya markası şehir yapmak için hedef koyduk. Buna inanıyoruz. Her geçen gün inancımız artıyor. Sporda, tarımda, sanayide ve turizmde dünya markası şehirler arasında olmak istiyoruz. Gerekli çabaları sarf ediyoruz. Sporda bu unvanı aldık, şimdi sıra tarım konusunda. Bu alanda da dünya kenti olacağız inşallah. Akabinde turizm ve sanayi geliyor. Bu dörtlü ayağı tamamladıktan sonra her şey daha güzel olacak. Burası izzetin kendi, güzelliklerin şehridir. Sakarya demek her şey demek. Sakarya sizin eviniz, dünyayı misafir ederiz diyoruz” diye konuştu.