Hedefim Sakarya Nehri Rekreasyonu

Biraz sabır, güzel işler olacak
Kulübe destek ve altyapı hakkındaki düşüncelerini izleyicilerle paylaşan Başkan Zeki Toçoğlu, “Sakaryaspor’a ben, yönetici arkadaşlarımız böyle çalışmaya devam ettiği sürece destek olmaya, sponsor bulmaya devam edeceğim. Bu şehrin gençlerine spor yapma imkânı sağlamak benim görevim. Altyapıya destek olmam da bu sebeplerden biri. Altyapı antrenörleri Büyükşehir personeli. Maaş alıyorlar. 27 kişilik 2 otobüs aldım altyapıya. Biraz sabır. Güzel işler olacak. Takip ederim, etmek zorundayım. Benim bulunduğum yerde gevşeklik, laçkalık, adam kayırmacılık asla olmaz, müsaade etmem” diye konuştu.

Trafik sorunları çözüldü
Şehir trafiği ile alakalı açıklamalarda bulunan Başkan Toçoğlu, “Şehrimizin trafiğini her gün trafiğe girecek yeni araçları öngörerek ciddi bir çalışmayla düzenliyoruz. Hamdolsun eski trafik sorunları yavaş yavaş ortadan kalkıyor. Trafik kuyrukları artık yok. Kavşaklarda düzenlemeler yapıyoruz. Mutlaka araç filomuzu geliştirip toplulaştırma yapmamız gerekiyor. Halkımız bunun farkında. Ulaşım filomuza 60 yeni araç kattık. Kartal Belediyesi’nin bütçesi 195 milyon. Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesi 185 milyon. Biz bu imkânlarla bunları yapıyoruz” dedi.

Dosdoğru olmak gerek
Millet için hizmet ettiklerinin altını çizen Başkan Zeki Toçoğlu, “Bu millet beni kendisine hizmet etmek için seçti. Ben milletim için bu görevdeyim. O yüzden işi sıkı tutuyorum. Ben aldığım maaşla ailemi geçindiriyorum. O maaşı hak etmek için gece gündüz çalışıyorum. Ailemi, eşimi, dostumu bu makamdan yararlandırmak gibi bir niyetim asla olmadı, olmaz. Benim prensiplerimin en başındadır. Dosdoğru olmak. Her zaman dosdoğru olmak lazım. Çalışma arkadaşlarıma da her zaman söylerim. Bazı şeylere dikkat etmelisiniz diye. Özellikle ahlaka mugayir işlerden uzak durmalıyız. Bizim işlerimizin ana teması budur. Para meselesinde hiç kimse hak etmediği, millete ait olan paraya el uzatmayacak. Bunu gördüğüm takdirde beraber olma şansımız sıfırdır. Benim kırmızıçizgilerimdir. Çevremdeki arkadaşlarım da bilir ve hepsi dikkat ederler” ifadelerini kullandı.

Vatandaşım yatırımdan memnun
Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakaryalıların yatırımlardan memnun olduğunu dile getirerek, “Anket sonuçlarında 19 kalem soruda hamdolsun hep olumlu cevaplar alıyoruz. Yatırımlarımızı vatandaşlarımız beğeniyor. Gar Meydanı, Orhan Camii Meydanı. Bakın ben hiçbir işimi sabah kalkıp arkadaşlar şunu yapacağım diyerek yapmam. Pazartesi günleri toplantılarımız vardır. Orada her türlü şeyi konuşmak serbesttir. Medeni cesareti olan herkes her şeyi söyleyebilir. Üst düzey bir toplantıdır bu. Kanaatlerimi değiştirdiğim zamanlar da oluyor. Arkadaşlarım beni orada ikna ederler. Herkesi memnun etme şansım yok. Herkesin fikrini alacağım ama sonunda ben karar vereceğim” dedi.

Şehrimiz güzel bir şehir
Başkan Toçoğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Biz vatandaşımızın parasıyla hizmet yaptığımızın bilincindeyiz. İşi sıkı tutuyor, sürekli çalışıyoruz. İmkânlarımızı biliyoruz. Bakın Türkiye’de çevrede 1’incilik ödülü alan bir belediyeyiz. 3 yılda birçok hizmeti hayata geçirdik ve her gün üzerine koyuyoruz. Şehrimiz, dışardan gelenler görüyor, gayet yaşanabilir, güzel bir şehir. En büyük hayalim alnım açık başım dik olarak bu görevi sonlandırmak. Çoluk çocuğumun arkasından benim arkamdan görevin sonrası konuşulmaması, iyi bahsedilmek ve sonraki en büyük hayalim ise Sakarya Nehri Rekreasyon projesini hayata geçirmek. Bundan sonraki hedefim de o olacak inşallah”.