Güneyin İçmesuyu İhaleye Çıkıyor

Gelecek odaklı çözümler
Sakarya’nın altyapısına büyük yatırımlar yaptıklarını vurgulayan Rüstem Keleş, “SASKİ olarak şehrimizin altyapısına önemli yatırımlar yapıyoruz. Bir yandan kuzey bölgesinin sorunlarını çözüme kavuştururken diğer taraftan son teknoloji arıtma tesisleri yapıyoruz. Şimdi de şehrin güneyini ilgilendiren önemli bir yatırımın yapım ihalesine çıkıyoruz. Bu proje, kısa vadede Sapanca Gölü‘nden orta vadede ise Akçay Barajı’ndan temin edilecek suyu en sağlıklı şekilde güney bölgesindeki yerleşim birimlerine isale etmemizi sağlayacak” şeklinde konuştu.

25 kilometre uzunluğunda hat
Proje kapsamında 25 kilometre uzunluğunda hattın döşeneceğini belirten Rüstem Keleş, “Bölgenin su ihtiyacına cevap veremez duruma gelmiş olan eski hatlar yenilenecek. Özellikle yaz aylarında bölgedeki birçok köyde su yetmezliği oluyordu. Bu proje sayesinde bu bölgedeki köylerde oturan vatandaşlarımızı bol suya kavuşturmuş olacağız. Bu iş 2050 yılı nüfus projeksiyonuna göre projelendirildi. Projenin tamamlanmasıyla çok geniş bir alanda ikamet eden hemşerilerimizin içmesuyu sorunlarını kalıcı bir şekilde çözmüş olacağız” dedi.   

Çok geniş bir alanı kapsayan projeden yararlanacak köylerin isimleri ise şu şekilde:
Akçay, Karaçam, İlimbey, Kemaliye, Boğazköy, Çınardibi, Kumbaşı, Kışlaçay, Horozlar, Kayalar Memduhiye, Kayalar Reşitbey, Çaybaşıyeniköy, Hürriyet, Şükriye, Tuapsalar, Yeşiltepe, Karaköy, Taşlık, Rüstemler, Çökekler, Çerçiler, Çelebiler, Kasımlar, Hacıramazanlar, Kurtbeyler, Solaklar, Doğancılar, Bileciler, İlyaslar, Abalı, Hacılar, Yeşilyurt, Turnadere, Kavaklıorman, Çağlayan, Budaklar, Süleyman, Kömürlük, Poyrazlar, Demirbey, Türkbeylikışla ve Maksudiye.