Büyükşehir Belediyesi, Geyve’nin tarihi ve kültürel dokusunu yansıtan yeni meydanı tamamlayarak hizmete açtı.10 milyon 320 bin TL’ye mal olan projeyi hizmete açan Başkan Ekrem Yüce, “Meydanlar bir şehrin kimliğini ortaya koyar. Biz de Geyvemizin tarihi ve kültürel dokusuna uygun bu meydanı inşa ettik. 25 bin metrekare alana inşa edilen projeyle Geyve’nin merkezi yeni bir görünüme kavuştu. Hayırlı olsun” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, ilçelerde yürüttüğü yenileme çalışmalarından bir tanesini daha tamamladı. Yoğun bir çalışmayla, hızlı bir şekilde inşa edilen Geyve Meydanı için proje alanında açılış töreni gerçekleştirildi. Programa Başkan Ekrem Yüce ile birlikte AK Parti Eski Milletvekili Recep Yıldırım, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan, Karapürçek Belediye Başkanı Orhan Yıldırım, Pamukova Belediye Başkanı Güven Övün, Erenler Belediye Başkanı Fevzi Kılıç, Kaynarca Belediye Başkanı Murat Kefli, Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu, Taraklı Belediye Başkanı İbrahim Pilavcı, Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, Geyve Kaymakamı Mustafa Kutlu, Fiskobirlik Başkanı Lüfi Bayraktar, SASKİ Genel Müdürü Yiğit Turan, BELPAŞ Genel Müdürü Osman Çelik, APEK Genel Başkanı Sebahattin Karasakal,  Büyükşehir ile SASKİ bürokratları, İlçe belediye başkanları, ilçe başkanları, muhtarlar, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ayva motifi, ayva bahçesi ve tarihi dokuya uygun mimari
İlçe merkezinde 25 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilen yeni meydanda bölgenin simgesi olan ayva motifine yer verildi. Peyzaj alanları, tarihi mimariye uygun yapısı ve sosyal alanlarıyla meydan ve bu alanda vatandaşlara Geyve ve şehrin yöresel lezzetlerini sunacak olan Geyve Yöresel Ürünler Satış Merkezi’nin açılışı geniş katılımlı bir törenle yapıldı. Geyve’nin merkezini modern bir görünüme kavuşturan meydanda ayva bahçesi ve vatandaşların vakit geçirebileceği sosyal alanlar inşa edildi. Meydanın geneline doğal kandıra taşı işlendi ve civarda bulunan toplam 10 sokak Geyve’nin tarihine uygun bir mimariyle yenilendi. Proje kapsamında ayrıca Sinan Bey Camii önüne Türk İslam mimarisine uygun şekilde revaklar ile birlikte 10 adet WC ve yer altı şadırvanı yapıldı. Maliyeti 10 milyon 320 bin TL’ye mal olan projenin açılış kurdelesini Başkan Yüce ve protokol üyeleri kesti. AK Parti Geyve Gençlik Kolları Başkanı Furkan Gökmen, AK Parti Geyve Kadın Kolları Başkanı Şükran Şan, AK Parti Geyve İlçe Başkanı Abdullah Özdemir ve Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, Başkan Ekrem Yüce’ye hediye takdim etti. Kurdele kesimi sonrası Başkan Yüce, katılımcılarla açılışı yapılan meydanı inceledi.

“Meydan Geyve’nin tarihi ve kültürel dokusunu yansıtıyor”
Açılış konuşmasını yapan Başkan Ekrem Yüce meydanı Geyve’nin tarihi ve kültürel dokusuna uygun şekilde inşa ettiklerini belirterek, “Bugün Kurban Bayramı arifesi. Böyle güzel bir günde sizlerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Biliyorsunuz ben Geyveliyim. Çocukluğum, gençliğim burada bu sokaklarda, bu meydanda geçti. Geyve’nin benim hayatımda çok özel bir yeri var. Allah’a hamdolsun ki bana şehrimize ve Geyve’ye hizmet etme imkânı verdi. Geyve Meydanının yenilenmesi bana nasip oldu. Hepinize bu güzel günde açılışımıza teşrif ettiğiniz için teşekkürlerimi sunuyorum. Meydanların, bir şehrin kimliğinin oluşmasında önemli bir yeri vardır. Biz de Geyve’mizin tarihi ve kültürel dokusuna uygun olarak bu meydanı inşa ettik. Şehrimizin doğal ve tarihi güzelliklerine sahip olan Geyve ilçemizin merkezini ve bağlı sokaklarını, bölgenin dokusuna uygun bir proje ile yeniden düzenledik.25.000 m²’lik proje alanındaki yeni meydanla Geyve’nin merkezi yepyeni bir görünüme kavuştu.” dedi.

Başkan Yüce, projeyi anlattı
Başkan Yüce, meydan projesinin detaylarını anlatırken, “Proje içerisinde; yer altı şadırvanı, bayan wc-abdesthane, yöresel satış ofisi, revaklar, süs havuzu, sert zemin, peyzaj işleri, çocuk oyun parkı, kent mobilyaları, pergolalar, aydınlatma direkleri, ayva motifi ve ayva bahçesi bulunmaktadır. Sinan Bey Camisi avlusundaki Revaklar Türk İslam mimarisine uygun şekilde, Sakarya çevremizde bulunan doğal taş olan kandıra taşı ile yenilendi. Her türlü hava şartına dayanabilecek şekilde yüksek mukavemetli bir tür olan ireko ağacı ile döşemeleri yapıldı. Paşa sokak,  Başar sokak, 1066 sokak, 1067 sokak, Balkan sokak, Cami çıkmazı sokak, Sinan Bey Cami çevresi, Elvan Bey sokak, Belediye sokak, Belediye önü, PTT önü, Ayva motifi çevresi, Yöresel Satış Ofisi çevresi, Ayva bahçesi sert zemin imalatları ve yağmur suyu alt yapı imalatlarını gerçekleştirdik.” diye konuştu.

“Geyvemize hayırlı uğurlu olsun”
Alt ve üst yapının tamamen yenilendiği alanda inşa edilen projenin Geyve’ye hayırlı olmasını dileyen Başkan Yüce, “Sezai Karakoç Sokağında da yeniden düzenleme işleri kapsamında alt yapı ve üst yapı çalışmalarını tamamladık. SASKİ ekiplerimizin ve SEDAŞ tarafından altyapı hatlarının yenilenmesinin ardından ekiplerimiz tarafından kaldırım genişletme, aydınlatma direklerinin yenilenmesi, zemin kaplamalarının yenilenmesi işlemleri yapılmıştır. Meydan düzenlemesi kapsamında trafiğe kapalı olacak alanlarda hidrolik bariyerlerimizin imalatları tamamlandı.10 milyon 320 bin lira maliyete sahip proje kapsamında 9 adet wc ve 23 adet şadırvan yer altına alındı. Geyvemiz için büyük şans olduğunu düşündüğüm Murat Başkanımızı tebrik ediyorum. Cumhurbaşkanımız kurdeleyi kesti bizde bugün tanıtımı için buradayız, vatandaşlarımıza hayırlı olsun.” dedi.

“Geyve harika bir meydana sahip oldu”
Geyve Belediye Murat Kaya, Başkan Ekrem Yüce’nin katkılarıyla Geyve’nin harika bir meydana sahip olduğunu belirterek,  “Halkımızın mutluluğu bizim mutluluğumuzdur. Başkanımız Ekrem Yüce ile şehrimize hizmet sunuyoruz. Meydanımızın ismi Cumhuriyet Meydanı. Projenin yapımında emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Çok titiz bir çalışma sonucunda hamdolsun çok güzel bir proje tamamlandı. Tüm hizmetlerimizde birlik ve beraberlik içerisindeyiz. Sakaryamız için gece gündüz çalışan, şehrimizi şaha kaldıran Başkanımız Ekrem Yüce’ye teşekkür ediyorum. Tüm eleştirilere açığız. Atatürk büstü kaldırılıyor diye yaygara koparanlar oldu. Geyve Meydanı için de konuştular ama hamdolsun bugün harika bir meydana sahip olduk. İlçemize ve şehrimize hayırlı olsun” dedi. Vatandaşların da beğenisini kazanan Geyve Meydanı, güçlü ve kaliteli mimari yapısıyla bölge halkına uzun yıllar hizmet vererek ilçenin buluşma noktası olacak.