Büyükşehir Belediyesi ve Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliği ile ‘Herkes İçin Sağlık’ projesi ‘Akılcı İlaç Kullanımı: İlacım Ne Eksik, Ne Fazla’ kapsamında AKM önünde bilgilendirme standı açıldı. Kurulan standı ziyaret eden vatandaşlara gereksiz ilaç kullanımı hakkında bilgiler verildi. Düzenlenen etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliği ile ‘Herkes İçin Sağlık’ projesi kapsamında ‘Akılcı İlaç Kullanımı: İlacım Ne Eksik, Ne Fazla’ kapsamında AKM önünde bilgilendirme standı açıldı. Toplumda gereksiz ilaç kullanımına dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen etkinliğe, vatandaşlar büyük bir ilgi gösterdi. Etkinlikte görevli olan doktorlar, kurulan standı ziyaret eden vatandaşlara gereksiz ilaç kullanımı hakkında bilgi verdi.

İlaç süresi tavsiyesine uymak önemli
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sakarya İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü, “Araştırmalar sonucunda görüyoruz ki Avrupa’da en çok antibiyotik tüketen ülkeyiz. İlaçların yararları olduğu gibi pek çok da zararları var. Gereksiz ilaç kullanımı ilerleyen zamanlarda iç organlarımızı tahrip edebilir. Unutmayalım ki hiç bir ilaç masum değildir. İlaç kullanırken mutlaka bir uzmana başvurmalısınız. Aynı zamanda doktorların ilaç süresi tavsiyelerine uymak çok önemlidir. Özellikle ilaçlar konusunda etrafımızdaki kişilerin tavsiyesine uymamalıyız. Çünkü ilaç bir yiyecek maddesi değildir. Ancak ilacı uzman gözetimi altında kullanmak sağlığımızı bize geri kazandırır” diye konuştu.

Hem ekonomik hem de bilimsel katkı
Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Uzm. Dr. Aydın Sarı ise; “Akılcı ilaç kullanımı konusunda dikkat çekmek için Halk Sağlığı Müdürlüğümüz ve Büyükşehir Belediyesi ile birlikte halkımıza yönelik bir etkinlik düzenledik. Yıllardır ülkemizde gereksiz antibiyotik kullanımı sorunu var. Bu durum antibiyotik dışı ilaçlar içinde geçerli. İlaç kullanımı hakkında çeşitli çalışmalarımız olsa da maalesef istediğimiz seviyeye gelemedik. İnşallah bu gereksiz ilaç kullanımı sorunu ülkemizde en kısa sürede çözülecek daha az ilaç kullanarak ülkemize hem ekonomik hem de bilimsel anlamda katkı sağlayacağız” ifadelerini kullandı.