SAMEK YGS hazırlık kursları öğrencileri ile bir araya gelen SAÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “’Sen ileride ne olmak istiyorsun?’ dediklerinde mutlaka bir cevabınız olmalı. İstediğiniz bölümleri okumalısınız. İstediğiniz meslekleri seçmelisiniz. Hayallerinizin peşine düşmelisiniz. Asla vazgeçmemelisiniz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (SAMEK) YGS hazırlık kursları öğrencileri moral ve motivasyon buluşmasında bir araya geldi. Divan Kitap Kafe’de gerçekleştirilen etkinliğe Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık da katıldı. Aynı zamanda Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı da olan Sarıbıyık, akademisyen kimliği ile üniversiteye girmeye hazırlanan kursiyerlere tavsiyelerde bulundu.

Fedakârlıktan Kaçınmayın
Kendi öğrencilik deneyimlerini kursiyerler ile paylaşan Sarıbıyık, “Bizler de bir zamanlar sizin yaşlarınızdaydık. Üniversiteye başlamaya hazırlandığım bu dönemlerde babamı kaybetmiştim. Bu yüzden üniversiteye gitmeme kararı aldım. Daha sonra karşıma bir takım fırsatlar çıktı. Ve başardım. Bazı fedakârlıklar yaptım. Her zaman ‘ben bunun üstesinden gelirim’ mantığıyla hareket ettim. Bu yüzden yapacağınız tüm fedakârlıkların ileride size büyük birer artı olarak döneceğini aklınızdan çıkarmamalısınız” diye konuştu.

Hayalin Nedir?
Mehmet Sarıbıyık, “’Sen ileride ne olmak istiyorsun?’ dediklerinde mutlaka bir cevabınız olmalı. İstediğiniz bölümleri okumalısınız. İstediğiniz meslekleri seçmelisiniz. Hayallerinizin peşine düşmelisiniz. Asla vazgeçmemelisiniz. Türkiye’nin her sektörde çalışacak insana ihtiyacı var. Herkes illaki doktor, mühendis olacak diye bir kaide yok. Şu anahtar noktayı unutmayın: şayet yapacağınız işe ayaklarınız geri geri giderek gidiyorsanız çabuk yaşlanırsınız” dedi. Gerçekleştirilen programın sonunda Yaygın Eğitim Şube Müdürü Halide Yeliz Kama, Sarıbıyık’a teşekkür ederek, günün anısına hediye takdim etti.