Fiyatlar İndi, Ek Seferler Başlıyor

1 Şubattan itibaren tren seferlerinin duracak olması nedeniyle vatandaşların mağdur olmaması için Büyükşehir Belediyesi ve Adapazarı-İzmit arası çalışan firma yetkilileri bir araya geldi ve bazı önlemler alındı. Buna göre abonman kart sahibi olmayan sivil yolcu fiyatı 6 TL’den 4.5 TL’ye, 4 TL olan öğrenci fiyatıysa 3.5 TL’ye indirildi. İzmit araçları yoğunluğa göre 2 dakika arayla dahi çalışacaklar. 1 Şubat’tan itibaren Büyükşehir Belediyesi yeni terminale ek seferler başlatacak.  

Hızlı tren çalışmaları nedeniyle 1 Şubat’tan itibaren Adapazarı-İstanbul tren seferlerinin duracak olmasıyla ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Genel Sekreter İbrahim Pehlivan başkanlığında Adapazarı-İzmit arası çalışan kooperatif başkanlarıyla bir araya geldi. Trenlerin durmasının ardından vatandaşların mağdur edilmemesi için yapılan toplantıyla ilgili açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı İsmail Yolcu, “1 Şubat tarihinden itibaren Sakarya-Haydarpaşa treni hızlı tren yol ve ray imalatı çalışmasının başlaması nedeniyle yaklaşık 30 aylık süre ile faaliyetlerine ara verecektir. Trenle ulaşımını sağlayan vatandaşlarımızın mağdur olmaması için Adapazarı-İzmit arası çalışan üç firmanın yetkilileriyle bir araya gelerek bazı kararlar aldık” dedi. 

Fiyatlar aşağıya çekildi
Öncelikle Adapazarı-İzmit arası çalışan araçların fiyatlarında indirime gidildiğini belirten Yolcu, “Şu an da Adapazarı – İzmit arası çalışan firmalar abonman kartı sahibi olmayan yolcularını sivil 6 lira, kart sahipleriniyse 5 Tl’ye, öğrencileri 4 TL’ye taşıyorlar. Yapılan görüşmenin ardından, artık abonman kart alan tüm vatandaşlarımız 4.5 (Dört buçuk) TL’ye seyahat edebilecekler. Ayrıca öğrenci fiyatları da 4 TL’den 3.5 TL’ye indirilmiştir. Bu indirimlerden yaralanmak isteyen vatandaşlarımız ilgili firmalardan abonman kartı almak zorundalar” dedi. 

2 dakikada bir araç kalkacak
Ulaşım firmalarının sefer sayılarını da arttıracaklarını belirten Yolcu, “Yapılan görüşmede özellikle yoğunluk olan saatlerde sefer sayılarını da arttırma kararı alındı. Buna göre yoğunluğun fazla olduğu zamanlarda, örneğin sabah ve akşam saatlerinde, beş dakika arayla ya da iki dakika da bir araç kalkacak. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi olarak bizde gerekli takipleri yapacağız. Araçlar yeni terminalimizden çalışacak” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi sefer sayılarını arttırıyor
Özellikle sabah saatlerinde ciddi bir yoğunluk olduğuna dikkat çeken Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı İsmail Yolcu, “İzmit arabaları yeni terminalden kalkacağı için biz de Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımızın yeni terminale ulaşımlarını kolaylaştırmak için sefer sayılarımızı arttıracağız. Şu an zaten 24 saat boyunca yeni terminale belediye otobüsümüz çalışıyor. Ancak özellikle sabah saatlerinde sefer sayılarını arttırarak vatandaşlarımızın mağdur olmamasını sağlayacağız” dedi.