Büyükşehir Belediyesi Kadın Gelişim Akademisi devam ediyor. Psikolog Doğanay, “Bir insan her zaman çok iyi veya her zaman çok kötü olamaz. Önemli olan hep dengede bulunabilmektir. Hayatımızın devamı için değişim yaşıyoruz ama algı değişiminde bir değişim gerçekleştiremiyoruz. Buradan çıktıktan sonra kendinize ben ne yapmak istiyorum veya ne yapmalıyım diyeceksiniz. Aslında anlatılan her şeyin bilincindesiniz ama burada öğrendiklerinizle hayatınızın seyrini değiştireceksiniz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Kadın Gelişim Akademisi Psikolog Zeynep Doğanay’ın ‘Hayatın Yüklerinden Kurtulmak İstiyor musunuz?’ başlıklı atölye ile devam etti. Sosyal Gelişim Merkezi’nde gerçekleştirilen atölye çalışmasına çok sayıda dinleyici katılırken; program sonunda Psikolog Zeynep Doğanay’a çiçek takdim edildi.

Çocuklarla birlikte hareket edilmeli
Psikolog Zeynep Doğanay, “Beynimiz gördüğümüz şeyleri her zaman kopyalamak ile meşguldür. Bir problemimiz olduğunu düşünüyorsak; ilk önce bunu içimizde anlamamız gerekiyor. Çocuklar anne ve baba arasındaki yarıştan dolayı zarar görebiliyorlar. Ama anne babanın her zaman doğru yolda olmaları gerekiyor. Çocuklar dürtüleri üzerine yaşıyorlar ve size bunu söylediklerinde onları ters karşılamamalısınız. Çocuklarımıza zorla bir şey yaptırmamamız gerekiyor. Sabah kalktıkları andan itibaren onlara dayatma yaparsak ters tepebilir. Zaten kendisi yapması gereken zamanı biliyor. Bizim onları düşünmemiz her zaman gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

Hayatımızı dengede tutmalıyız
Açıklamalarına devam eden Doğanay, “Bir insan her zaman çok iyi veya her zaman çok kötü olamaz. Önemli olan hep dengede bulunabilmektir. Hayatımızın devamı için değişim yaşıyoruz ama algı değişiminde bir değişim gerçekleştiremiyoruz. İlk önce hayatımızı çocuklarımıza dediğimiz ‘hayır’ kelimesini çıkararak başlamalıyız. Hayır, yerine neden böyle yaptın diye sorsak belki her şey çok farklı olabilir. Buradan çıktıktan sonra kendinize ben ne yapmak istiyorum veya ne yapmalıyım diyeceksiniz. Aslında anlatılan her şeyin bilincindesiniz ama burada öğrendiklerinizle hayatınızın seyrini değiştireceksiniz. Anne ve babalardan tek isteğim çocuklarına farklı bakış açılarını öğretmeleridir” dedi.