Büyükşehir Belediyesi SGM’de eğitimlerin devam ettiği Engelsiz Hobi Kurslarında özel günler ve haftalar birbirinden renkli etkinliklerle kutlanıyor. Engelsiz yürekler, eğlenirken öğreniyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezleri engelli bireyleri hayata katmak için düzenledikleri etkinliklere devam ediyor.  Engelli bireylerin hayata adapte olması ve kendilerini geliştirmesi için faaliyet gösteren Engelsiz Hobi Kurslarında ‘7–14 Nisan Sağlıklı Yaşam Haftası’ ve ‘10–16 Nisan Polis Haftası’ kapsamında etkinlikler düzenlendi.

İlk olarak ‘Sağlıklı Yaşam Haftası’ kapsamında sağlıklı ve düzenli beslenmenin önemini vurgulamak amacıyla sunum yapıldı. Sunumda öğrencilere dengeli beslenme, sağlıklı büyüme ve gelişme için yapılması gerekenler anlatıldı. Temizlik ve görgü kuralları ile ilgili bilinçlendirmeyi hedefleyen eğitimciler sunumun ardından sağlıklı yaşamın temel öğelerinden dans ve sporu içinde barındıran Zumba dansını yaptılar. Dans eden engelli bireyler doyasıya eğlenirken, mutlulukları yüzlerine yansıdı.

Polis haftası unutulmadı
Engelsiz yürekler daha sonra Türk Polis Teşkilatının 178. kuruluş yıl dönümünü kutladı. Yapılan sunumda polisin tanımı ve görevleri ve trafikte uyulması gereken kurallar hakkında videolar izletilip bilgilendirme çalışmaları yapıldı.

Sosyal Gelişim Merkezi’nden yapılan açıklamada, engelli bireylerin hayata katıldığı, unutulmaz zamanlar geçirdiği ve dostlar kazandığı Engelsiz Hobi Kurslarında sanattan, spora, kişisel gelişimden müzik eğitimlerine kadar birçok alanda kurslar ve eğitim programları düzenlenmeye devam edileceği belirtildi.