Engellilerin de yaşam hakkı vardır

Her insanın dünyaya gelme hakkı olduğunu ifade eden Ali Seyyar, “Her insan gibi engellilerinde yaşam hakkı vardır. Hiç bir anne babanın çocuğu engelli doğacak diye çocuğun yaşam hakkını elinden almaya hakları yoktur. Bu dinimize de, insanlığa da yakışacak bir durum değil” dedi. Engelli doğmanın hiç kimsenin elinde olmadığını belirten Seyyar “Dünyaya gelirken kimin engelli olup, olmayacağını biz belirlemiyoruz. Sizlerde engelli doğabilirdiniz. Bir insan engelli doğdu diye, toplum hayatında ikinci sınıf insan muamelesi görecek diye bir şey yok. Gelişmiş toplumlarda gelişmişlik ölçüsü maddiyatın yanı sıra maneviyatla da ölçülüyor. İnsanın dünyaya gelme gayesi sosyal bir varlık olmaktır. Ne kadar sosyal olursanız, insanlara ve topluma ne kadar faydalı olursanız, mutluluğunuz ve huzurunuz o kadar artar. Maddiyatçı olmak ve bencil olmak insana mutsuzluktan başka bir şeye sürüklemez” dedi.

Ali Seyyar’ın ardından konuşan engelli oyuncu Ayhan Yarıcı’nın stand-up gösterisi izleyicilerden bol bol alkış aldı. Programın sonunda bir konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, belediye olarak engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmak adına birçok projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Yüce engelliler için belediyenin ve kurumların yapacağı hizmetlerin yeterli olmayacağını toplumunda bu konuda engellilere destek olması gerektiğini belirtti.