Büyükşehir’in engel tanımayan öğrencileri anlamlı bir gösteriye daha imza attı. Engelsiz Hobi Kurslarına üye engelli öğrenciler ‘perde’ dedi ve Dünya Tiyatrolar Günü’nü sahnede kutladı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Hobi Kursları öğrencileri anlamlı bir gösteriye daha imza attı. Dünya Tiyatrolar Günü’nde Sosyal Gelişim Merkezi tiyatro sahnesinde ‘perde’ diyen engelli öğrenciler, günü sahnede kutlama ayrıcalığını yaşadı. Engelsiz Hobi Kursları Drama Kursu öğrencilerinin gerçekleştirdiği Müzikal ve Drama Gösterimi izleyenlerin büyük beğenisini kazandı. Drama Kursu Eğitmeni Tiyatrocu Fatih Sancaklı ve ekibinin de kursiyerlere eşlik ettiği ‘Tiyatro Suretler’ doğaçlama komedisi ise izleyenlere kahkaha dolu anlar yaşattı.

Üstün Performans
Gerçekleştirilen program sonrası açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Şube Müdürü Nurcan İris, “Drama kursu ile engelli çocukların kendilerine olan özgüvenleri artmakta, kendilerini ifade edebilme ve bağımsız düşünebilme yetenekleri gelişmektedir. Aynı zamanda kursa katılan öğrenciler grup halinde işbirliği yapabilme becerisi de kazanmaktadır. Bugün oldukça keyifli bir günü geride bıraktık. Üstün performanslarından dolayı kursiyerlerimizi kutluyor; programa katılan tüm misafirlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.