Büyükşehir Belediyesi SAMEK kurslarında yeni dönem eğitimleri devam ediyor. Resim kursuna katılan Bilge Madenci, “Boş vakitlerimi değerlendirme fırsatı bulduğum için gerçekten çok şanslıyım” derken; 3 yıldır SAMEK’lere gelen Serpil Ayaz, “Emekliliğin ardından farklı alanlara yönelmem gerektiğini farkettim ve SAMEK’lere başladım. Bu dönem kağıttan ev aksesuarı ve yağlı boya derslerine katılıyorum” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren SAMEK’lerde yeni dönem eğitimleri devam ediyor. Katılımcılar farklı alanlarda yeni bilgiler öğrenmenin ayrıcalığını yaşarken; boş vakitlerini de en verimli şekilde değerlendirebilme fırsatını yakalıyor.

Güzel geçen saatler
Resim ve takı kurslarına kayıt yaptıran Nurhayat Yılmaz, “Boş vakitlerimi nasıl değerlendiririm diye düşünürken kendimi SAMEK’te buldum. Resmi sevdiğim ve el becerim olduğunu düşündüğüm için resim ve takı kurslarına gitmeye karar verdim. Haftada bir gün takı, bir gün de resim derslerine geliyorum. SAMEK’te yeni şeyler öğrenerek arkadaşlarımla birlikte keyifli saatler geçiriyorum. SAMEK’e kayıt yaptırdığım için çok memnunum” ifadelerine yer verdi.

SAMEK ile yeni şeyler öğreniyorum
Resim kursuna katılan Bilge Madenci, “SAMEK’te 2. yılımı tamamladım.  Resim kursuna gelerek boş vakitlerimi değerlendirme fırsatı bulduğum için gerçekten çok şanslıyım. SAMEK’ler sayesinde yeni şeyler öğreniyorum ve gün geçtikçe çizdiğim resimler daha da güzelleşiyor. Kurslarımız haftada 1 gün olduğu içinde ek olarak İngilizce kursuna kayıt yaptırdım. El becerimi geliştirmenin yanında dünya dillerini öğrenebiliyor olmamı SAMEK’e borçluyum” sözlerini söyledi.

En güzel imkanlar SAMEK’te
Üç senedir SAMEK’i  tercih eden Serpil Ayaz, “Bu dönem SAMEK’te kağıttan ev aksesuarı ve yağlı boya derslerine kayıt yaptırdım. Arkadaşlarımla birlikte güzel bir dönem geçireceğimize inanıyorum. Emekli olduktan sonra kendimi farklı alanlara yöneltmem gerektiğini fark ettim ve zamanımı daha verimli geçirmek için üç senedir SAMEK’i tercih ediyorum. Bu güzel imkânları bize sundukları için Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.