Engelsiz Yaşam Merkezi’nde devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Toçoğlu, “Merkezimiz engellilerimizin tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecek niteliğe ve donanıma saip olacak. En özel hizmetlerimizden biri olan bu proje bizleri de çok heyecanlandırıyor” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılacak olan Engelsiz Yaşam Merkezi’nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. İnşa çalışmalarının devam ettiği merkezde incelemelerde bulunan Başkan Toçoğlu, gelinen son nokta hakkında görevlilerden bilgiler aldı. Başkan Toçoğlu’na Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Kardan ve Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar’da eşlik etti.

 

Özel Önem

Önemli bir projeye imza attıklarını ifade eden Başkan Toçoğlu, “Özel bir önem verdiğimiz projemizde çalışmalar devam ediyor. Alanında uzman eğitimciler, çocuk gelişimciler, psikologlar ve fizyoterapistler gözetiminde engellilerimize yönelik eğitimlerin sunulacağı Engelsiz Yaşam Merkezimiz hızla yükseliyor. Merkezimiz engellilerimizin tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecek niteliğe ve donanıma sahip olacak. En özel hizmetlerimizden biri olan bu proje bizleri de çok heyecanlandırıyor. Hepizimin birer engelli adayı olduğunu unutmadan, engelli kardeşklerimize yönelik hizmetlerimizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Aileler günlük ihtiyaçlarını karşılayabilecek
Başkan Toçoğlu, “Engelsiz Yaşam Merkezi içerisinde spor salonu, eğitim sınıfları, yemekhanesi, reviri, seminer salonu, müzik sınıfı ve diğer tüm gereklilikleriyle engelli kardeşlerimizin her türlü ihtiyacına hizmet sunacak bir merkez olacak. Ayrıca engelli ailelerimiz de çocuklarını buraya bırakarak, günlük ihtiyaçlarını rahat bir şekilde giderebilecek. İnşallah çalışmalarımızı en kısa süre içerisinde tamamlayıp, merkezimizi engelli kardeşlerimizin hizmetine sunacağız. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Bin metrekare alan
Çalışmalardaki son durum ile ilgili de bilgiler veren Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar, “Yenigün Mahallesi’nde hayata geçirdiğimiz bu projemiz bin metrekare alan üzerine inşa ediliyor. Üç katlı olacak merkezimizde şu anda son kat tabliyesi döküldü. Birinci katımızın duvarları örüldü ve son katımızın duvarlarının örülmesine başlanıyor. Merkezimiz çevre düzenlemesi ile de bulunduğu bölgeye değer katacak” ifadelerini kullandı.