En Kaliteli Suyu Sakaryalılar İçiyor

Kaliteli içmesuyu
Konuşmasına Türkiye’nin en kaliteli içme suyunun Sakaryalıların çeşmelerine ulaştırdıklarını belirterek başlayan SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Suyun içerisinde doğal olarak bulunan mineraller, insan sağlığı için önemli olan ve içinde bulunması gereken, bunun yanı sıra fazlasının veya eksik olmasının zarar vereceği temel parametlerde tesislerimizden çıkan suyun kalitesi yüksektir. Şuanda Türkiye’nin en kaliteli suyunu Sakaryalılar içiyor. Bu konuda çok iddialıyız. Türkiye’de bulanıklık standart değeri 1’e çekildi. Şuanda biz tesisimizde 0,55 oranlarını yakalıyoruz. Bu seviyeler herkesin kolay kolay yakalayabileceği seviyeler değildir” şeklinde konuştu.

Su’da sıfır sorun
‘İçme suyunda sıfır sorun’ politikası ile SASKİ’nin hassasiyetle çalışmalarına devam ettiğinin altını çizen Rüstem Keleş, sözlerine şöyle devam etti: “Bizim en önemli su kaynağımız Sapanca Gölü’dür. Sapanca Gölü su seviyesi ve gölde ortaya çıkabilecek riskleri, özellikle alg patlamalarını önleyecek projeler gerçekleştirdik. İki yıllık bir süre içerisinde bununla ilgili teknolojileri araştırmak için çalışmalar yaptık. Sapanca Gölü ve bölgemizdeki su kaynakları, örneğin Karapürçek, geçtiğimiz günlerde devreye aldığımız Sapanca Muradiye Arıtma Tesisi, yakında devreye alacağımız Hacımercan Arıtma Tesisi, Hendek Yeşilyurt’ta imal ettiğimiz arıtma tesisimizdeki bütün prosesler su kaliteleri ham suyun parametreleri dikkate alınarak yapılandırıldı."

İlçelerde sorun yok
“Hendek Yeşilyurt bölgesinde bir çalışma başlattık.  Bölgede su sorunu yaşayan köyleri tespit ederek, Yeşilyurt merkezi dâhil olmak üzere köylerimize, burada inşa ettiğimiz tesisin mini modelini kurduk. Şu anda devreye alma çalışmalarımıza devam ediyoruz. Karapürçek’te bulanıklık sorunları yaşıyorduk. Şimdi bu sorunu da aştık ve o bölgemizde de kaliteli içmesuyu vermeye devam ediyoruz. Sapanca Gölü’nde de benzer durumlara yönelik kararlı çalışmaları uyguladık. Kısacası, SASKİ Genel Müdürlüğü, İller Bankası ve İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’ndeki uzmanlarımız, su bilimiyle ilgilenen uzmanlarımız ile sürdürdüğümüz ortak çalışmalarımıza aynı gayret, ortak akıl ile devam ediyoruz” dedi.

Ölçümler internette
Konuşmasının son bölümünde şehir genelinde sürdürülen su yatırımlarını bir bir tamamlayarak vatandaşların hizmetine sunduklarını belirten Rüstem Keleş, “Atık Su ve İçme Suyu laboratuarlarımızı daha da geliştireceğiz. Bundan sonra bu konuyla ilgili ölçemeyeceğimiz hiçbir parametre kalmayacaktır. Bunları vatandaşların bilgisine açıyoruz. İsteyen vatandaşlar SASKİ’nin kurumsal internet sayfasını ziyaret ederek,  yapmış olduğumuz ölçümlerin değerlerini görebilirler” ifadelerini kullandı.

 

Basın mensuplarıyla su testi
Gerçekleştirilen hizmet tanıtım gezisinin sonunda SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş Hızırilyas İçmesuyu Arıtma Tesisi’nden arıtılmış suyu test ederek, basın mensuplarına SASKİ kalitesi ile arıtılmış çeşme suyunu ikram etti.