El Sanatları Sergisi AKM'de

Gelecek Nesillere Köprü
Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Turan, “El sanatlarının gelecek nesillere aktarılması ve yaşatılması çok önemlidir. Bu kapsamda faaliyet gösteren kurslarımıza olan ilginin yoğun olması sevindirici. SAMEK kursları 16 merkez ve 50 branşta verdiği eğitimler ile vatandaşlarımıza çok önemli imkânlar sunmaktadır. SAMEK’e büyük önem veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’na, özveri ile eğitimlerine devam eden eğitimcilerimize ve el emeği göz nuru eserleri hazırlayan kursiyerlerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

24 Şubat’a kadar sergilenecek
SAMEK Merkezlerinde kursiyerler tarafından üretilen el nakışı, ahşap boyama, makine nakışı, mefruşat, kurdela nakışı, takı tasarımı, ev aksesuarları, keçe işi, filografi branşlarında 160 eserden oluşan sergi, 24 Şubat Pazartesi gününe kadar AKM’de sergilenecek.