Büyükşehir Macera Park eğitim camiası yetkililerini ağırladı. İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’nun yanı sıra çok sayıda İlçe Milli Eğitim Müdürü yer aldığı ziyarette park eğitmenleri merkezin tanıtımını gerçekleştirdi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Yaşayarak Öğrenme Macera Parkı eğitim camiasının Sakarya’daki temsilcilerini ağırladı. İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürü Betül Karapınar’ın yer aldığı programda Macera Park’ta görevli eğitmenler tarafından gerçekleştirilen sunum ile bürokratlar parkın işleyişi hakkında ayrıntılı bilgilendirildiler. Gerçekleştirilen sunum sonrası Macera Park’taki eğitim ve hizmetlerden oldukça memnun kalan İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, bürokratlara Sakarya’daki tüm okulları kapsayacak şekilde bir etkinlik takvimi hazırlanmasının önemine dikkat çekti.

Yaşayarak Öğrenme
İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, “Bu parkın şehrimize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Öğrencilerin gelişiminde ve eğitiminde yaşayarak ve tecrübe ederek bir şeyleri öğrenmesi çok önemli bir yer tutuyor. Burada bulunan ilçe milli eğitim müdürlerimizle ve bürokratlarımızla gerekli çalışmaları başlatıp daha çok okulumuzun ve öğrencilerimizin parktan faydalanmasını sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

Macera Park’a Ödül
Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürü Betül Karapınar ise; “Burada amacımız çocuklara yaşayarak ve tecrübe ederek bir şeyler öğretmek. Çocuklar burada gerçekleştirmiş oldukları aktivitelerle eğlenmenin yanında inisiyatif almayı öğreniyor ve özgüven kazanıyorlar.  Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen Altın Karınca Belediyecilik Ödüllerinde de Macera Parkımızın ikincilik ödülü alması bizleri ayrıca mutlu etti. Bundan sonraki süreçte de motivasyonumuzu üst seviyelerde tutarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Her gün 50 Öğrenci
Macera Park’ta hafta içi öğrencilere hafta sonu ise vatandaşlara hizmet sunulduğunu ifade eden Macera Park Sorumlusu Murat Kıroğlu, “Gün içerisinde 25’i iç mekân, 25’i dış mekân aktivitelerine katılmak üzere her okuldan 50 öğrencimizi Macera Park’ta ağırlıyoruz. Ayrıca eğitimlerimiz kapsamında tasarım, fotoğrafçılık, geleneksel okçuluk, akıl oyunları, maket yapımı ve ritim gibi başlıklarda da çalışmalarımız mevcut. Tüm okulları, öğrencileri ve vatandaşları Macera Park’a bekliyoruz” şeklinde konuştu.